ye-logo.v1.2

Хмельничанина Вадима Галузинського ногами забили до смерті на очах міліції

5011

Вранці хлопець мав забирати з пологового будинку дружину з донькою

Вранці 27 липня під стінами Хмельницького обласного управління міліції зібралося близько двох сотень обуреного люду. Молоді хлопці тримали у руках плакати з написами: «Чому вбили батька двох дітей?», «Чому спортсмени стають вбивцями?», «Припиніть тренування на живих людях!», «Поверніть місту спокій!».
У такий спосіб хмельничани підтримували близьких загиблого 30-річного Вадима Галузинського, а також збирали підписи за наведення у місті ладу.
Сама трагедія сталася 26 липня. Близько другої години ночі в нічному клубі «Токіо» відпочивала компанія.
«Там була тіснява, усі танцювали, –розповідає свідок Володимир Моцний. – Дівчину випадково облили. Вона поскаржилася. Хлопці вийшли на вулицю. Вони кинули Вадима на землю і почали бити ногами. Ми їх розборонили. А хвилин 10 після того ще раз повалили Вадима на землю і знову почали бити його ногами. Це тривало кілька секунд, але їх було чоловік з десять. Міліція просто стояла і дивилася. А коли всі розійшлися, почали бігати. Я кажу до одного з міліціонерів: «Відвезіть його в лікарню. Людина без свідомості». А той відповідає: «Та він мені всю машину кров’ю заллє».
Лікарі карети швидкої допомоги вже нічим не змогли зарадити потерпілому. За висновком судово-медичної експертизи, смерть потерпілого сталася через крововилив у головний мозок. Загалом на обличчі Вадима було близько 20 гематом, синці та крововиливи на тулубі та поламані ребра.
«Це сталося через вседозволеність, – каже голова обласної  федерації дзюдо Володимир Повх. – Підозрюваних у вбивстві неодноразово затримували, але постійно відпускали. Я не хочу, щоб це були боксери. Жоден спортсмен не дозволить собі такої жорстокості».
За непідтвердженими даними, один з підозрюваних у вбивстві є сином депутата обласної ради.
«По-звірячому вбили мого брата, – розповідає Ігор Галузинський. – Але це вбивство сталося набагато раніше. Коли батьки не звертали уваги на своїх дітей, коли тренери не дивилися за своїми підопічними. Цей злочин вчинили спортсмени-оборотні. Завтра на місці мого брата може опинитися будь-хто з вас».
Люди від обласного управління міліції ходою пішли на Майдан Незалежності, щоб засвідчити своє обурення владі. Трохи пізніше начальник Хмельницького міського відділу міліції з цього приводу зібрав брифінг.
«Випадково облили дівчину, чи навмисно розбереться слідство, – каже Василь Птащук. – За попередніми даними, облили пивом. Вона повернулася до свого столика. Поскаржилася. До потерпілого підійшли і сказали вибачитися. Той підійшов і почав конфліктувати. Він вдарив того, хто заступився за дівчину. Їх розборонила охорона. Вони вийшли на вулицю. Там сталася словесна перепалка. Розійшлися. А хвилин через 20 знову опинилися на вулиці. Бійка почалася о 3 годині ночі. А о третій годині дві хвилини закінчилася. За хвилину викликали карету швидкої допомоги. Я відповім на запитання, чому потерпілого міліціонери не відвезли в лікарню. Тому, що у нього була травмована голова. Його повинні були транспортувати спеціалісти. Потерпілий займався дзюдо, а підозрювані у скоєнні цього злочину – боксом. Нині затримали трьох основних учасників. Підозрюються ще три особи. Можу запевнити, що слідство по цій справі гальмуватися не буде».
Міліція порушила кримінальну справу за статтею 121 ч. 2 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб, що потягнули смерть потерпілого) Стаття передбачає покарання: позбавлення волі на термін від восьми до десяти років.
У той же вівторок семеро депутатів Хмельницької міської та обласної рад підписали звернення до прокурора області Юрія Голуба – щоб об’єктивно розслідували справу про вбивство Вадима Галузинського, до мера Сергія Мельника – щоб закрили нічний клуб «Токіо». До речі, документ підписали представники різних політичних сил.

P.S.
У Вадима Галузинського залишилася дружина та двійко дітей. Старшому виповнилося два роки. Доньці Анні – всього два дні. На ранок Вадим планував забрати дружину з донькою з пологового будинку.




Коментарі:

Антон 04.08.2010 12:27

Таких уродів потрібно розстрілювати!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую