ye-logo.v1.2

Люстрація в Хмельницькому зачепила не всіх

Політика 3275
Фото: zn.ua

Олександр Симчишин заявив, що всіх хмельницьких чиновників люструвати не вдалося, оскільки не було на це законних підстав.

“У квітні минулого року, коли почалася люстрація, звільнити всіх начальників державних структур не вдалося через відсутність на те законних причин, – розповів перший заступник голови Хмельницької ОДА під час прямого ефіру. – У той момент більшість чиновників стали активними патріотами, почали займатися волонтерством, організовували патріотичні акції. Водночас, не було офіційних претензій до їхньої професійної діяльності”.

Проте, багато чиновників все ж були звільнені.

“Нам вдалося змінити начальників департаментів розвитку економіки і торгівлі, охорони здоров'я, освіти, начальника прокуратури, фіскальної служби, Служби безпеки”, – додав він.

Олександр Симчишин також підкреслив якісну складову зміни керівництва. За його словами, нові очільники показують позитивні результати, оскільки в них інші підходи до боротьби зі старою системою.

“За такий короткий час неможливо повністю викорінити здобутки минулого. Наприклад, рівень хабарництва у медицині й освіті зашкалює, і будь-який керівник, який прийде до влади, не зможе за короткий час повністю подолати її, – вважає перший заступник голови ОДА. – Але департаменти потроху ці схеми ламають. Сподіваюся, що проблеми хабарництва ми незабаром позбудемося”.

Даша ПАСТЕРНАК.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую