ye-logo.v1.2

У Кам’янці на парад вишиванок вийшли немовлята

Суспільство 6375
Малюки-патріоти - наше українське майбутнє
Малюки-патріоти - наше українське майбутнє

Традиційний парад вишиванок на День Незалежності в Кам’янці-Подільському став цьогоріч особливим.

До молоді та дорослих приєдналися діти від немовлят до п’яти років. Понад сотня дитячих транспортних засобів: коляски, велосипеди, самокати, ігрові автомобілі, прикрашені в національному стилі виїхали на вулиці міста.

Заздалегідь оголошена організаторами акція “Малюк-патріот”, показала не лише бажання батьків виховувати любов до Батьківщини у своїх дітей ще з пелюшок, а й продемонструвала їхню креативність та цікаві ідеї в оформленні колясок, велосипедів та, власне, створенні образу маленьких учасників параду.

“Моїй доньці три роки і коли ми дізналися про те, що в параді на День Незалежності братимуть участь маленькі дітки, не могли не долучитися, бо виховуємо її в дусі патріотизму. Думаю такий задум - це правильно, і ви бачите ці щасливі дитячі обличчя, з яким захватом вони їдуть наввипередки один одного”, – коментує мати учасниці акції Наталія.

Прикрашені соняхами, маками, вишитими рушниками, національними стягами,блакитно-жовтими кульками і навіть солом’яною міні-хатиною, дитячі транспортні засоби викликали справжнє захоплення.

Немовлята у день свята теж одягли вишиванки

“Таку ідею нам вдалося втілити вперше, і бачимо, що вона зацікавила кам’янчан, а головне - безліч задоволення отримали самі діти. Тому подібну акцію плануємо провести і на День міста в травні. Сьогодні вкрай важливо зароджувати зерно патріотизму змалку, бо за тими, хто сьогодні ще малюки - наше майбутнє і будівництво нової України”, - зазначає начальник управління культури і туризму Петро Гаврилюк.

Мир в державі та єдність України стали головним лейтмотивом чи не усіх заходів, присвячених Дню Незалежності в Кам’янці-Подільському.

Креативу кам'янецьких матусь можна позаздрити

У місті над Смотричем сплели живе “Перевесло єднання”, яке складається із 25 частин. Така кількість вибрана не випадково, адже кожна частинка символізувала окрему область України та Крим. Одягла на себе Перевесло міська Ратуша.

Портрети загиблих Героїв винесли на головну площу Старого міста

Із сумом та болем вшанували кам’янчани пам'ять своїх дев’ятьох земляків, які загинули на сході під час антитерористичної операції. Під звуки пісні “Твоє призначення має значення", написаної Миколою Гордійчуком (Nikom Своєрідним), якого Кам’янець втратив місяць тому, на головну площу Старого міста винесли портрети місцевих Героїв. Рідний брат Миколи зачитав останнього вірша хлопця, якого він написав перед своєю смертю. Поезія не завершена, але чітко дає зрозуміти, що Коля відчував свою загибель. Двадцять третього серпня він мав одружитися.

Пророчий вірш Nika Своєрідного зачитав його рідний брат

Словами подяки рідним, вигуками Героям Слава та запуском у небо білих повітряних кульок, кам’янчани показали, що вони пам’ятають хто боровся за те, щоб вони свою Незалежність сьогодні святкували під мирним небом.

У справжніх патріотів навіть шкарпетки патріотичні

Любов до національних символів потрібно прививати змалку

Українські дівчата вони такі, в сукні і на самокаті можуть
 

Перевесло єднання сплели як символ єдності України

Одягла живий вінок міська Ратуша



Сім'ї Героїв як ніхто знають, якою ціною дається Україні справжня Незалежність

Громада міста висловила слова подяки рідним загиблих за виховання справжніх синів Батьківщини

 Ірина ГРІНІШІНА

Фото автора. 

 

Коментарі:

Шавардак Анна 24.08.2015 18:53

Дякую за дуже гарну статтю! Але хочеться прокоментувати цей парад, настільки було все НЕОРГАНІЗОВАНО, що після такої організації зовсім відпадає бажання приймати участь в подальших таких заходах. Малюки проїхали пів міста(хто на чому- велосипедах, на самокатах,матусі на візочках з немовлятами,), коли приїхали до Ратуші то навіть не зробили спеціального заїзду для дітей- мамки пробирались з візочками хто як міг., і що далі- простояли під сценою більш ніж годину, більшість учасників з маленькими дітьми просто не витримали і поїхали додому. Надалі чекали нагородження кращих робіт, як зазначалось в умовах проведення цього заходу-конкурсу, а за нас згадали тільки тоді коли діти вже почали метушитися під сценою і плакати від перевтоми,і ось швидко роздали мотанки-коники і листівки(хоч і дякуємо за це!!), і як кажуть додому спати! ОРГАНІЗАТОРАМ ПОВИННО БУТИ-СОРОМНО! БЕРІТЬ ПРИКЛАД З ПРОВЕДЕННЯ ПОДІБНИХ ЗАХОДІВ В ЧЕРКАСАХ! - НЕ СОРОМНЕ СЕБЕ І НАШУ МІСЦЕВУ ВЛАДУ!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую