ye-logo.v1.2

У прикордонній академії презентували оновлені броньовики українського виробництва

Суспільство 3636

Прикордонникам продемонстрували нові зразки військової техніки, виготовленої на українських заводах.

Сьогодні, 9 вересня, у Національній Академії Державної прикордонної служби України пройшли збори технічних працівників усієї держприкордон служби. Офіцерам, які приїхали зі всієї України, презентували нові зразки броньованих автомобілів українського виробництва. Зокрема прикордонники ознайомилися із оновленими “Краз Куга”, “Краз Спартан”, “Краз Шрек” ( Кременчуцький автозавод) та “Дозор Б” (Львівський бронетанковий завод”).

Автомобілі уже показали свою ефективність у бойових діях. На таких броньовиках їздять українські військові в зоні проведення антитерористичної операції. Сьогодні ж їх презентували, аби краще ознайомити прикордонників з конструкцією та технічними можливостями броньованої техніки. 

Прикордонники з усієї України ознайомилися із оновленими броньовиками

“На цій презентації ми маємо можливість показати військовим оновлені автомобілі, при цьому врахувавши на майбутнє побажання та зауваження керівників підрозділів, - говорить представник Кременчуцького автомобільного заводу, заступник технічного директора з нової техніки Сергій Дунь. - У прикордонній академії ми демонструємо три автомобіля нашого виробництва. Це наші новітні розробки, які призначені для Збройних сил України, Державної прикордонної служби. Такі автомобілі вже проходять службу у різних відомствах і виконують свої функції зоні АТО”.

"Краз Куга" у салоні вміщує шість бійців і командира та водія на передніх сидіннях

“Краз Куга”створено на базі шасі Toyota Land Cruiser. Автомобіль із броньованим корпусом має установлені необхідні опції для того, щоб виконувати бойові та патрульні функції. “Тут є кріплення у салоні для власної зброї, є бійниці, броньоване скло, поворотна башта, за допомогою якої кулеметник веде прицільний вогонь”, - розповідає Сергій Дунь.

Броньовик "Краз Спартан" можна використовувати також як медичний автомобіль для перевезення поранених

Броньовик “Краз Спартан” більш поnужний та масивний. Він зроблений на базі шасі Ford F550 і має просторіший салон. “Цей автомобіль більш прохідний по бездоріжжю та має кращі бойові функції. Він може вмістити у салоні 8 бійців та командира і водія на передніх сидіннях, - додає представник Кременчуцького заводу. - “Краз Спартан” має більші за розміром колеса із спеціальними вставками, які дозволяють покинути бойові дії навіть на пробитих шинах”

"Краз Шрек" відповідає стандартам НАТО

Броньований гігантський автомобіль “Краз Шрек”, виготовлений на базі “Краз 5233НЕ”. Тут поставлений потужний бронекорпус, який захищає життя бійців. Такий автомобіль відповідає стандартам НАТО. Він призначений для перевезення 10 бійців, крім командира та водія. Повністю захищений з усіх сторін. У нього є поливні баки, акумуляторні батареї, моторний відсік, які захищені від ураження кулями або осколками.

Крім цього, за словами Сергія Вікторовича, його можна використовувати для розмінування. У задній частині цього бронеавтомобіля встановлений кран-маніпулятор, який знешкоджує боєприпаси, що не вибухнули.

 

Також цього дня у прикордонній академії презентували ще один броньовик, але вже розроблений на Львівському бронетанковому заводі.

"Дозор Б" від Львівського заводу озброєний відкритою зенітною установкою

“Бронеавтомобіль “Дозор Б” призначений для доставки та захисту десанту і екіпажу від бронебійних куль. Він оснащений дизельним двигуном та автоматичною коробкою, озброєний відкритою зенітною установкою, - розповідає інженер-технолог Львівського бронетанкового заводу Тарас Данилевич. - Машина також оснащена системою вентиляції та відводу газів, котлом підігріву, має систему пожежогасіння”.

Курсанти академії випробували пасажиромісткість бронеавтомобілів

Офіцери ближче ознайомилися із технічними можливостями презентованих автомобілів


Такі броньовики вже виконують свої бойові функці в зоні АТО

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую