ye-logo.v1.2

Хмельницькі депутати розглянули питання тарифів на проїзд у місті

Суспільство 3858
Згідно рішення Хмельницької міської ради, проїзд у маршрутках найближчими днями має бути 3 гривні
Згідно рішення Хмельницької міської ради, проїзд у маршрутках найближчими днями має бути 3 гривні. Фото: автора

Міська рада розглянула питання скасування рішення міськвиконкому від 26 лютого 2015 року.

Першим питанням порядку денного сесії Хмельницької міськради мало бути внесення змін та доповнень до бюджету міста. Однак депутат Олександр Кізляр запропонував колегам першим розглянути інше – «Про скасування рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 26 лютого 2015 року». Ним, нагадаємо, тимчасово в місті підвищили вартість проїзду в маршрутках та автобусах на 50 копійок. А рішенням виконкому від 10 вересня за проїзд у маршрутках знову «наказали» платити 3 гривні, а в автобусах - 2,5 гривні. Утім, як відомо, перевізники подали позов до суду і ухвалою суду дію цього рішення  призупинили.

Отож, депутати погодилися розглянути тарифне питання першим. Кізляр запропонував повернутися до тарифів – 3 гривні в маршрутках та 2,5 гривні в автобусах. А вже після виборів сісти та переглянути тарифи. На що начальник транспортного управління, депутат Петро Кузьмін заявив: «А давайте не будемо чіпати нинішні тарифи, а повернемося до них після 26 жовтня». Розглянути тарифне питання пізніше пропонував й інший депутат - Віктор Савчук, оскільки, за його словами, не можна економічне питання переводити в політичну площину. Ще один обранець – Олександр Симчишин обурився, чому депутатам ніхто не надав економічні розрахунки тарифів. Кізляр відповів, що їх просто немає. Та додав: «Ми просто скасовуємо рішення, яке було тимчасовим. Ми маємо сідати за стіл перемовин з підприємцями та розмовляти». Про розрахунки доповіла заступник міського голови Ольга М’ярковська. Вона заявила, що не всі перевізники надали розрахунки, а тому нині назвати економічно обґрунтований тариф на проїзд неможливо.

Олександр Мішин, виконуючий обов’язки голови Хмельницької міської громадської організації «Асоціація пасажирських перевізників «Поділля», заявив: «Не потрібно вводити людей в оману, що не подані розрахунки. Останній перевізник подав їх у липні. Всі наші розрахунки обґрунтовані! Питання 3 гривні чи 3,5 гривні – навіть не вартує уваги. Ми, коли приймали тарифи з 2,5 на 3 гривні, тоді паливо коштувало, в середньому, 11,7 гривні. У нас є тролейбуси по 1,5 гривні, хто заважає на них їздити? А ви хочете, щоб всі їздили на «шару» - за 3 гривні».

Суперечки, пояснення, думки. І ось, голосування. Спочатку за поіменне. «За» - 38. А потім, власне, і саме голосування за скасування рішення виконкому від 26 лютого. «За» - 40, ще 7 «не голосували». Тому в Хмельницькому ціни на проїзд в маршрутках та автобусах повинні бути на 50 копійок дешевше. Коли це станеться? У секретаря міської ради є 5 днів на підписанння відповідного рішення. А потім його мають оприлюднити на сайті Хмельницької міської ради. Отже, проїзд у маршрутках в 3 гривні та в автобусах 2,5 гривні має бути не пізніше, ніж за тиждень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую