ye-logo.v1.2

Ціна мандата депутата Хмельницької міської ради – понад 110 тисяч гривень

Політика 3372
Найдешевше мандат депутата Хмельницької міської ради обійшовся Свободі, найдорожче - За конкретні справи
Найдешевше мандат депутата Хмельницької міської ради обійшовся Свободі, найдорожче - За конкретні справи. Фото: колаж автора

Партії, представники яких стали депутатами міськради, офіційно витратили на виборчу кампанію понад 4,6 мільйона гривень.

Найдорожча виборча кампанія була в партії «За конкретні справи». Люди Гереги витратили на вибори, які відбулися 25 жовтня цього року 3 мільйони 325 тисяч 565 гривень. Такі дані наводять  активісти руху «Чесно» в Хмельницькій області, які оприлюднили результати свого дослідження щодо фінансових витрат партій, які «штурмували» Хмельницьку міську раду.  

«На жаль, ми не отримали фінансові звіти усіх політичних  сил, які брали участь у виборчій кампанії, - каже координатор руху «Чесно» в Хмельницькій області Олег Черненко. – Із 19 партій, які приймали участь, у міській виборчій комісії отримали звіти дев’яти партій».

Та навіть суми цих дев’яти, мабуть, варті уваги. Партія витратили 4 мільйони 859 тисяч 684 гривні. Якщо взяти до уваги лише витрати політ сил, які здолали 5% бар’єр та мають своїх представників у міській раді, то офіційно вони витратили 4 мільйони 640 тисяч 989 гривень. Якщо цю суму поділити на 42 депутати (саме стільки налічує Хмельницька міська рада сьомого скликання), то ціна одного мандату становить 110 тисяч 499,7 гривні.

Утім, якщо подивитися на витрати кожної партії окремо та кількість отриманих нею мандатів, то ціна одного в кожної різна. Найдорожчий мандат у партії «За конкретні справи», яку в раді представляють шість обранців.  Один депутат «конкретним» обійшовся в 554 тисячі 260,83 гривні. Дорожче «середньої» ціна мандата і в партії «Поруч» (чотири депутати в раді) – 121 тисяча 439 гривень.

«Блоку Петра Порошенко «Солідарність», від якого в Хмельницькій міській раді сім представників, один мандат обійшовся в 49 тисяч 704 гривні, «Батьківщині» (шість депутатів) – у 33 тисячі 229,16 гривень. «Об’єднанню «Самопоміч», від якого в раді сім обранців, прохід одного депутата коштував 26 707 гривень. Найдешевша ціна мандату в «Свободи», від якої в раді є 10 депутатів. Витративши на всю кампанію офіційно 95 415 гривень (найменше з усіх партій, які пройшли в Хмельницьку міську раду), один «прохідний» депутат обійшовся цій партій в 9541,5 гривні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую