ye-logo.v1.2

Одна з хмельницьких шкіл змінить назву

Суспільство 2968
Олександра Співачука перепоховали в Хмельницькому рік тому
Олександра Співачука перепоховали в Хмельницькому рік тому. Фото: mvs.gov.ua

Тепер вона називатиметься на честь загиблого в АТО правоохоронця.

Хмельницька міська рада прийняла рішення надати спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №15 звання імені Олександра Співачука. Крім цього, згідно рішення ради, управління освіти має виготовити та встановити меморіальну дошку на фасаді Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15 імені Олександра Співачука.

Нагадаємо, ще в травні минулого року колектив школи звернувся до міської влади з проханням встановити на фасаді будівлі меморіальну дошку Олександрові Співачуку, який навчався в ній з 1989 по 1999 рік.

Майор міліції, 32-річний Олександр Співачук працював слідчим в обласному управлінні міліції. Та потім вступив до лав батальйону «Миротворець» у перші дні його створення та вирушив на Схід.
Зв‘язок з Олександром перервався після фатального бою під Іловайськом Донецької області 28 серпня 2014 року. Майже півроку Олександра шукали, як безвісти зниклого. Лише у результаті співставлення аналізів ДНК вдалося з‘ясувати, що Олександр Співачук загинув і похований, як невідомий захисник, на одному з кладовищ Дніпропетровська. У січні 2015 року майора міліції перепоховали у Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую