ye-logo.v1.2

Футбол. "Поділля" - "Тепловик": не даремно тренер івано-франківців боявся цього матчу

Спорт 4049

Хмельничани вперше за два з половиною місяці перемогли в другій лізі.

Хмельницьке "Поділля" створило невелику сенсацію в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги. Команда, яка мала в своєму активі лише одну перемогу, здобуту аж 24 липня, змогла не лише дати гідний бій середняку другої ліги - "Тепловику", а й виграти його.

Вже після матчу наставник "Тепловика" Володимир Ковалюк зізнався, що дуже боявся цієї гри. "Адже "Поділля" давно не перемагало, і колись команду мусило "прорвати", - сказав тренер гостей.

"Поділля" на матч з "Тепловиком" вийшло не в звичному складі. Не вистачало Яна Морговського, який в попередньому турі зазнав травму. Не найшлося місця в заявці й Владиславу Чуловському, який в чемпіонаті України U-19 забиває ледь не в кожному матчі - він також травмований. Але попри кадрові проблеми, хмельничани з перших хвилин заволоділи ініцативою.

Владислав Гресь не давав "тепловикам" приймати м’яч біля воріт "Поділля"

Футболісти "Поділля" боролися за м’яч на кожному клаптику поля.

Біля воріт "Тепловика" не раз виникала "пожежа"

Флангові проходи Віталія Костишина та Арема Макарченка створювали чимало проблем "Тепловику". Але "Поділлю", вже звично, не вистачало останнього удару. Гості ж взагалі ніяк не могли пробити по воротам Богдана Савчука. Перший тайм так і завершився внічию 0:0, яка, мабуть, більше задовольняла саме господарів, а не гостей.

У матчі "Поділля" - "Тепловик" було чимало жорстокої боротьби

Нестеренко часто підключався до атак Поділля"

У другому таймі гра дещо вирівнялася. "Тепловик" почав діяти активніше, але знову без моментів. Та на 56 хвилині сталося те, заради чого люблять футбол. Олексій Колесников, отримавши пас від Алішера Якубова, обграв двох захисників "Тепловика", і вийшов віч-на-віч із голкіпером. Удар у ближній кут і... гол! Івано-Франківці кинулися відіграватися і на 69 хвилині їм це вдалося - після удару Володимира Боришкевича зі штрафного, м’яч відкрикошетив від ноги захисника "Поділля" та опинився в воротах хмельничан.

Олексій Колесников відкрив рахунок у матчі "Поділля" - "Тепловик"

Та згодом хмельничани могли повести в рахунку, коли головою по воротам "Тепловика" пробивав Максим Нестеренко. Голкіпер відбив, але Якубов міг добивати "смугастого" та не влучив по ньому.

Були в хмельничан іще моменти забити

А на 79 хвилині матчу в ворота "Поділля" був призначений пенальті. Здавалося, ось і все... хмельничани знову програють. Але Ігор Худоб‘як, кращий бомбардир "Тепловика", пробив вище воріт. А через 9 хвилин стадіон знову вибухнув радісним: "Гол!". Савчук від власних воріт вибив м’яч сильно вперед, прямо на капітана Алішера Якубова і той в боротьбі з заахисником протягнув трохи, а потім з метрів 20-ти вдарив у дальній кут. Гол!

Алішер Якубов забив переможний гол у ворота "Тепловика"

Останні ж хвилини були доволі напруженими. Гості намагалися врятувати матч, але хмельничани не дозволили. отож, "Поділля" перемогло з рахунком 2:1.

Гості намагалися врятувати матч, але...

Вітання Якубова з забитим голом

Гравці "Поділля" билися до останнього і перемогли

"Могла бути й нічия, але я вважаю, наша команда більше хотіла перемогти, тому і виграли, - каже виконуючий обов’язки головного тренера "Поділля" Аркадій Баталов. - Нам ця перемога була потрібною й для психології. Хлопці дійсно перебувають в певній ямі, на тренуваннях у н все виходе, а в іграх бояться тримати м’яч. Сподіваюся, що тепер вони гратимуть впевненіше".

Свій наступний матч "Поділля" зіграє 21 жовтня в Одесі проти "Реал Фарми". А ось вдома хмельничани гратимуть 29 жовтня, коли прийматимуть "Енергію" з Нової Каховки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую