ye-logo.v1.2

На Городоччині встановили меморіальну дошку майору Жуку, який загинув у зоні АТО

Суспільство 2613
Група майора потрапила у засідку диверсійно-розвідувальної групи
Група майора потрапила у засідку диверсійно-розвідувальної групи. Фото: із Фейсбуку

Андрій Жук із позивним "Мауглі" загинув у травні на Донеччині.

У четвер,13 жовтня, в Кам"янському НВК, що на Городоччині, відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки Андрію Жуку, який загинув на сході. Боєць був командиром 3-го батальйону 72 окремої механізованої бригади.

“Андрій народився 3 травня 1984 року у Запоріжжі. Дитячі роки пройшли у нашому селі – Кам’янці. Саме тут він навчався 9 років у школі, яку закінчиву 1999 році. Далі Андрій продовжив навчання у Сатанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, по закінченні якої вступив до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Завершивши навчання, хлопець ніс службу у Західному регіональному управлінні державної прикордонної служби України до 2010 року. У 2013-2014 роках Андрій - командир взводу охорони роти Регіонального центру радіоелектронної розвідки «Південь» Сухопутних військ Збройних сил України. З серпня 2014 року Андрій Сергійович проходить службу в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької області”, - пише на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер Оксана Трапезун.

Також вона зазначає, що Анжрій Жук брав участь у боях під Старобешевим, Петрівським, Старогнатівкою, в секторі «М» у Волноваському районі. Увечері 27 травня 2016 року бійці батальйону помітили біля лісопосадки поблизу села Богданівка ворожу диверсійно-розвідувальну групу, про що доповіли на командний пункт.

“Комбат Жук з двома військовослужбовцями виїхав на автомобілі ГАЗ-66 на допомогу. Оберігаючи менш досвідчених бійців комбат сам пішов уперед для розвідки місця просування ДРГ. Але за цей час диверсанти вже підійшли близько й влаштували засідку. Автоматною чергою противника було поранено трьох українських військовослужбовців, бійці батальйону відкрили вогонь у відповідь, сусідні підрозділи надали вогневу підтримку, ДРГ відійшла. Андрій дістав шість кульових поранень, одне з яких виявилось смертельним, він помер під час евакуації до шпиталю. В подальшому зав'язався бій, що тривав кілька годин, відхід своєї ДРГ противник прикривав мінометами та артилерією, а також використав установку «Град»”, - пише волонтер.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую