ye-logo.v1.2

Через африканську чуму в Летичеві оголосили карантин

Суспільство 3258
Для людей африканська чума є цілком безпечною.
Для людей африканська чума є цілком безпечною. . Фото: iRivne.info

На в`їздах у селище поставили блокпости і на 40 днів оголосили надзвичайний стан.

В управлінні ветеринарної медицини Хмельницької області кажуть, що роблять усе можливе, щоб запобігти поширенню африканської чуми свиней

«Осередок хвороби вже локалізували. Випадок стався у господарстві одного з мешканців Летичева. У нього загинуло 8 свиней, ще 4 - працівники служби умертвили і утилізували», - розповів Ігор Гузар, заступник начальника обласного управління протиепізоотичних заходів та організаційного забезпечення.

Як повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, це дворогосподарство розташоване за 20 метрів від продовольчого ринку.

«Приблизно 3 дні тому в’єтнамські поросята захворіли з ознаками підвищеної температури тіла до 41,8°С,  хиткої ходи.  Лікування антибіотиками  давало короткочасне зниження температури, але бажаних результатів не принесло. Поступово відбулась загибель 7 поросят.

У зв’язку з підтвердженням діагнозу на африканську чуму свиней, з метою недопущення розповсюдження збудника… зоною захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним осередком (не менше 3 км), встановлено територію смт. Летичів. Згідно попередніх даних поголів’я свиней  в зоні захисту нараховує 120 гол. Наразі проводяться подвірні обходи, клінічні огляди та перепис поголів’я. Свиногосподарств в даній зоні немає. На межі зони наразі виставлено 6 ветеринарно-поліцейських постів, в складі яких є спеціалісти ветеринарної медицини, ДСНС, національної поліції» - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці забезпечують публічну безпеку та при потребі здійснюють огляд автомобілів, які рухаються через пункти пропуску.

У зону нагляду, крім Летичівского, увійшли населені пункти Деражнянського і Старосинявського районів.
Також відомо, що неподалік Летичева є звалище рештків мертвих свиней. Ігор Гузар запевнив, що працівники служби усі рештки спалили, закопали, і провели дезінфекцію довколишньої території.

Нагадаємо, що вперше африканську чуму свиней на Хмельниччині виявили у травні 2016 року в Дунаєвецькому районі. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую