ye-logo.v1.2

Чому будинок для АТОшників будуватиме фірма, яку «витягнуть з дна», а замість квартир місто отримає басейн

Суспільство 3782

Міський голова Олександр Симчишин дав відповіді на запитання наших читачів, які були озвучені уже поза ефіром.

Звітував у прямому ефірі міський голова 25 листопада, в переддень річниці свого перебування на посаді. Тоді чимало запитань прозвучало від наших журналістів, а ще стільки ж задавали читачі сайту через соцмережі та електронну скриньку. На частину запитань Олександр Сичишин відповів раніше, ті ж, що залишилися, публікуємо зараз.

Юрій: Чому замість 20 квартир, які один із забудовників мав віддати місту, ви взяли басейн? Невже басейн важливіший за житло?

О.С.: Ми взяли і басейн, і квартири. Ситуація наступна: забудовник збудував басейн для власних потреб. Вони оцінили його в майже 28 млн. грн. і надали нам всі експертні звіти. Ми перед тим як запустити все це, завезли папери до своїх в Рівне, попросили перевірити, чи не завищена ціна. Нам підтвердили, що насправді все так і коштує. Бо басейн насправді дуже вартісний об’єкт: там усі ці системи підігріву, очистки, вентиляції «тягнуть» на чималу суму.
Забудовники запропонували віддати його в рахунок пайової участі. Але ми погодилися взяти лише близько 22 мільйонів.

Сам басейн – це не зовсім практично, тому ми сказали, що варто ще було б допомогти квартирами учасникам АТО. Тоді вони, плюс до басейну, передали ще 7 квартир, площею по 65 та 66 метрів квадратних. Басейн ще не переданий остаточно, тому що зараз створена комісія, яка працює з документами, оцінює всю проектно-кошторисну документацію, вивчає всю технічну сторону і так далі. Після того, як комісія попрацює, ми й будемо визначатися: забирати, чи ні басейн.

Ну і треба зазначити, що ті пайовики, які мали би сплатити пайову участь, ніколи б її не сплатили, на жаль. Навіть через суд. Тому що в них на балансі майже нічого немає, і якщо б навіть суд присудив їм сплатити пайові внески, ми нічого не отримали б навіть через виконавчу службу.

Микола: Коли почнуть будувати обіцяний будинок для АТОшників?

О.С.: Земельна ділянка вже виділена, точніше даний дозвіл на розробку землевпорядної документації. Сподіваюся, що на наступній сесії вона буде затверджена. Далі – надаємо дозвіл на розробку проектно-кошторисної документації, ну і власне, розпочинаємо будівництво. Ми не хочемо віддати комусь це робити, але плануємо «витягнути з дна» «Хмельницькбудзамовник», де підприємство зараз знаходиться, і щоб воно будувало. Зараз у них немає нічого, ні техніки, ні людей, взагалі нічого! Якщо ж ми його витягнемо, то воно буде здатне будувати. Ми собі ставимо задачу "виволокти" його з ями на кінець наступного року. Для того, щоб збудувати багатоповерховий будинок, потрібно два-три роки.

Ксюша: В будинку 53/2, що на Львівському шосе, порушена система отоплення (власники квартир збільшили площу за рахунок балкону). Верхні поверхи не отримують повноцінного отоплення. В квартирі 16-18 градусів. Неодноразові скарги в ЖЕД безуспішні. Як можна вирішити таке питання?

О.С.: Звернення занотував. З понеділка, з виїздом на місце, з’ясуємо причини. У всіх багатоквартирних будинках міста ми встановили лічильники обліку тепла. Дуже часто трапляється¸ що старший будинку чи відповідальний за лічильник на власний розсуд прикручує лічильник,  внаслідок цього верхні поверхи отримують менше тепла, аніж нижні.

Ірена: Чому досі ігноруються звернення мешканців вул. Дружби, що на Катіонівському масиві, стосовно облаштування системи відведення поверхневих стічних вод? Вже багато років існує проблема з величезною калюжею, котра збирається посеред вулиці. Вона не лише повністю унеможливлює пересування вулицею, а й згодом просочується в грунт, підмочує фасади будинків і спричиняє до їх руйнації. Чи для того, щоб на це звернули увагу, потрібні людські жертви?

О.С.: У місті дуже багато мікрорайонів, вулиць і дворів, де є проблеми із зливовими каналізаціями. На жаль, зливовим каналізаціям, фактично не приділялося уваги взагалі. Саме тому ми в цьому році вже реалізували кілька проектів будівництва і реконструкції «лівневок». Поки що, руки до приватних секторів дійшли не кругом. Є план роботи, і ми рухаємося згідно з ним. Дійдуть руки і до Катіонівського масиву.

Світлана: Коли на вулиці Ярослава Стецька поміняють стовби, чи треба, щоб впали, тоді буде хтось щось робити?

О.С.: Заміну електроопор проводить не міська рада, а РЕМ. В місті ще є чимало старих електроопор. На кожній нараді, де присутній керівник РЕМ, ми наголошуємо на необхідності заміни старих електроопор, і цього року вже понад 50 їх замінили. Пані Світлані зауважу, що звернення взяв на контроль і наголошу РЕМу на необхідності заміни електроопор по вул. Ярослава Стецька.

Наталія: Поблагодарите мера за заботу. Он настоящий хозяйственник.

О.С.: Дякую за добре слово. Спільними зусиллями змінимо місто на краще!

 

 

Коментарі:

Александр Вознюк 06.12.2016 17:23

А коли хоть ,щось зміниться в цьому КОЛГОСПІ???

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую