ye-logo.v1.2

Фестивальна країна. Куди поїхати на новорічні свята: головні дійства країни

Туризм 3014
Одесу до свят прикрашають святковою ілюмінацією
Одесу до свят прикрашають святковою ілюмінацією. Фото: автора

Головна ялинка у Києві, казкові будиночки в Одесі чи джаз-вечірка у Львові?

Новорічні канікули — чудова нагода здійснити маленьку поїздку та завітати на один із цікавих заходів, які проводитимуться в Україні в цей час.

В Одесу — на казкові будиночки і гучні вечірки
З 24 грудня по 8 січня в Одесі пройде традиційна виставка пряничних будиночків.
Великий і теплий намет, де відбуватиметься виставка, розіб'ють прямо на Приморському бульварі біля пам'ятника Дюку Рішельє. Будиночки та цілі кондитерські композиції створюватимуть кондитери і ресторатори, а також усі охочі.
Тема цьогорічної виставки — будиночки з різних казок, в яких живуть ельфи, гноми і інші казкові персонажі.
Наприкінці виставки пройде благодійний аукціон. Всі зібрані гроші передадуть батькам онкохворих діток.
До речі, Одеса славиться святковою ілюмінацією та гучними вечірками у багатьох закладах. Новий рік тут можна зустріти на пішохідній Дерибасівський, де влаштують новорічний ярмарок, а перший день нового року можна провести на березі моря...

Читайте також про п'ять знакових місць Одеси.

До Києва — на головну ялинку та веселі розваги
Кілька останніх років головну ялинку країни встановлюють у Києві на Софіївській площі. Цьогорічна красуня, яку вже встановили на площі, “прибула” до столиці із Карпат. Її висота — 26 метрів, що на метр вище минулорічної.
Ялинку прикрашають тисячами яворівських іграшок — дерев'яних фігурок з традиційним розписом.
Відкриють головну ялинку у День Святого Миколая, 19 грудня.


Головна святкова локація у Києві - Софіївська площа.

На сусідній Михайлівській площі розміститься місто розваг із гірками, гойдалками, колесом огляду, скульптурами з льоду, тунелем бажань тощо. А Володимирський проїзд, що з'єднує дві площі, перетвориться на місто майстрів, де продаватимуть вироби ручної роботи, привезені з різних куточків України.
Святкування Нового 2017 року у Києві традиційно розпочнеться на Софіївській площі ввечері 31 грудня (орієнтовно о 20:00) і закінчиться далеко за північ 1 січня. У новорічну ніч гостям свята запропонують святковий концерт та грандіозне світлове шоу.

Читайте також: Музей історії туалету у Києві: 500 мініатюрних унітазів і 5 цікавих фактів про гігієну.

До Львова — на джаз-вечірку
У Львові до свята готуються повним ходом. Вже сьогодні, 10 грудня, розпочав роботу різдвяний ярмарок на проспекті Свободи та площі Ринок, де встановили стилізовані дерев'яні будиночки з сувенірами, наїдками і напоями, а також прикрасили все святковою ілюмінацією. Ярмарок триватиме до 22 січня.
Також у місті мають встановити відновлений старовинний будинок з Верховини, де проводитимуться майстер-класи із ткацтва.


У Львові головне дійство відбувається біля Оперного. Фото: smile-tour.com.ua.

Цьогорічна родзинка — святкування Нового року просто неба на площі Ринок. Шоу проведуть вдруге, однак обіцяють зробити його масштабнішим. У програмі: джаз-вечірка, проектування новорічного відліку часу на Ратуші та 3D-шоу. Усім охочим роздадуть спеціальні окуляри, щоб побачити цікаві ефекти.
Ще одна гучна вечірка відбудеться у парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. Там гостей розважатимуть радіоведучі, ді-джеї, будуть конкурси з подарунками та ярмарок із смаколиками.
Програма заходів на сайті міської ради.

Читайте також: ТОП-5 старовинних храмів Львова.
Читайте також, де можна зустріти Новий рік у затишній і романтичній атмосфері. А також — про головну резиденцію Святого Миколая, яка розташувалася у серці Карпат.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую