ye-logo.v1.2

Націоналізація ПриватБанку: у Хмельницькій філії поки нічого не коментують, там працює тимчасова адміністрація

Економіка 4042

Вчора держава офіційно націоналізувала ПриватБанк.

Про це масово стало відомо із вечірніх новин. Офіційне ж повідомлення на сайті Кабінету Міністрів України з'явилося о 23:29.

ПАТ "Приватбанк" переходить у стовідсоткову власність держави, - повідомив сайт кабміну.

"Кабінет Міністрів України на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки і оборони України, Уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність", - йдеться на офіційному сайті.

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Перехідний період починається з 19 грудня. Держава обіцяє забезпечити плавний перехід, стабільну роботу цієї установи у звичному для її клієнтів режимі.

У Хмельницькій філії ПриватБанку повідомили, що поки не коментуватимуть, тому що працює тимчасова адміністрація і, очевидно, вона й надаватиме коментарі.

Економічна правда повідомляє, що Приватбанк з процедурних причин вирішив на один день призупинити обслуговування клієнтів юридичних осіб.

"Вже робляться заходи , щоб це мало мінімально вплив на їх бізнес. Інших обмежень для клієнтів на даний момент не передбачено і не відбувається", - заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк на брифінгу. 

За його словами, фізичні особи будуть обслуговуватися в звичайному режимі, у вільному доступі до засобів, а їх картки будуть прийматися до оплати в тому числі іншими банками.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую