ye-logo.v1.2

На Хмельниччині на сільському ставку замерзлих лебедів роздирають звірі

Суспільство 4365
У Шарівці на ставку зимують понад два десятка лебедів
У Шарівці на ставку зимують понад два десятка лебедів. Фото: Денис Данилевський

Місцеві жителі кажуть ще тиждень тому на ставку було три десятки птахів, зараз – двадцять чотири.

У Ярмолинецькому районі в селі Шарівка, на ставку два тижні тому з’явилося зо три десятка лебедів. Сільський голова Василь Карпалюк каже – прилетіли птахи певно із сусіднього села Михайлівка. Там ніби то, їх було близько трьох сотень.
Місцеві жителі лебедів підгодовували, аж поки не почали помічати на березі і на кризі закривавлене пір’я. Вчора ввечері, 2 січня у редакцію подзвонив чоловік, каже – лебеді замерзають і їхні тіла роздирають дикі звірі.

Сільський голова каже, ситуацію знає і вже сьогодні, 3 січня у село «приїздила комісія з району у складі представників райдержадміністрації і надзвичайників».

«Ми з комісією виїжджали туди, на водойму. Ситуація наступна: зараз там є трохи більше двадцяти птахів. Поки перевезти їх немає куди. Громада Шарівки і місцеве сільгосппідприємство поки їх підгодовують. Комісія вирішила, що якийсь час ми ще поспостерігаємо за ними. Якщо птахи не відлетять, а залишаться, і якщо водойма замерзатиме, то будемо приймати якесь рішення. Поки чекаємо і підгодовуємо їх», – каже Василь Григорович.

Раніше лебедів було десь тридцять, а зараз, за словами місцевих жителів, їх залишилося двадцять чотири, а на березі на кризі посеред водойми лежать рештки птахів, закривавлене пір’я. Очевидно, що тих птахів, які замерзають, роздирають тварини.

Сільський голова каже, що й справді на водоймі зараз лежать тіла двох птахів, але крига надто тонка, щоб до них добратися і забрати.

«Ми не знаємо точно, чи це лисиці, чи собаки їх роздерли, але два лебеді мертві лежать на водоймі. Від чого вони померли ми визначити не можемо поки що, бо крига надто тонка, щоб до них дістатися», – пояснює Василь Карпалюк.

Чоловік каже, ситуацію контролюють, щодня спостерігають за птахами і підгодовують.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую