ye-logo.v1.2

Керівник «Helix» Дмитро Нагута пояснив, хто вніс за нього багатомільйонну заставу

Кримінал 4709
Нагута перед судовим засіданням
Нагута перед судовим засіданням. Фото: автора

Про це він заявив після засідання апеляційного суду Тернопільської області.

Сьогодні, 17 січня, апеляційний суд Тернопільської області розглянув скаргу хмельничанина, одного з керівників «Helix», Дмитра Нагути на ухвалу Тернопільського міськрайонного суду від 4 грудня 2016 року, якою його взяли під варту з можливістю внесення застави 5 мільйонів гривень.

Цю скаргу суд мав розглянути ще 29 грудня 2016 року, але засідання не відбулося, бо Дмитро Нагута потрапив до лікарні. Сьогодні він прибув до Тернополя, та усі підозри стосовно нього відкидає.

За словами Дмитра Нагути, він є керівником «Хелікс Україна», а ця компанія жодної копійки з людей не брала, а займалась лише інформаційною діяльністю. Всі гроші потерпілі вкладали в британську компанію «Хелікс». Натомість, як стрверджує Нагута, лондонський «Хелікс» все виплачує, і ніхто гроші не забирав ні в кого.

За словами представника тернопільської прокуратури, нині вже понад 500 мешканців з різних областей країни написали заяви до поліції, звинувативши керівників «Хеліксу» в шахрайстві. Тому скарга Нагути задоволенню не підлягає. Він і досі має носити електронний браслет і перебувати на волі під заставу в 5 мільйонів гривень. Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області прийняла рішення скаргу Дмитра Нагути залишити без задоволення, а тому він і надалі буде на волі під заставою.

Вже після самого засідання Нагута пояснив, що заставу за нього внесли понад півсотні інвесторів «Хеліксу», яким він обов’язкуво подякує, коли йому повернуть всі гроші. Дмитро Нагута висловив сподівання, що за місяць-два кримінальну справу проти нього взагалі закриють.

Детальний репортаж, як відбувалось засідання, читайте вже згодом на сайті «Є».

Нагаємо, хмельничанину Дмитру Нагуті інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою группою. Йому загрожує позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую