ye-logo.v1.2

Засновник «Helix» Дмитро Нагута або буде під вартою, або заплатить багато мільйонів в якості застави

Кримінал 8993
Дмитро Нагута, схоже, планує вийти з СІЗО під заставу в 5 мільйонів гривень
Дмитро Нагута, схоже, планує вийти з СІЗО під заставу в 5 мільйонів гривень. Фото: fb.com

Тернопільський суд обрав міру запобіжного заходу хмельничанина, якого підозрюють у створенні фінансової піраміди

Сьогодні в Тернопільському міськрайонному суді.обирали міру запобіжного заходу хмельничанину Дмитру Нагуті, якого 1 грудня затримали правоохоронці.

Нагадаємо, 2 грудня прокуратора Тернопільської області повідомила: «Досудовим розслідуванням встановлено, що 3 керівники товариства з ознаками фінансової піраміди та «завербовані» ними особи, на території Тернопільської та інших областей України незаконно заволоділи грошовими коштами громадян. Шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді ж, товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались службовими особами товариства. Злочин викрито спільно із працівниками СБУ та поліції. Затримано 3 осіб, причетних до шахрайської схеми. На даний час сума матеріальної шкоди, завданої потерпілим незаконними діями шахраїв, становить 2 мл. 700 тисяч грн».

У суді один із затриманих, хмельничанин Дмитро Нагута, заперечив, що «Хелікс» - це фінансова піраміда. «Це компанія, яка займається бізнесом у багатьох країнах. Тобто продає вітаміни та надає інформаційні послуги. Зокрема, випускає телепередачі. Також будує містечко на Кіпрі, де люди активно купують житло, бо бачать, що все легально», - заявив він. Просив Дмитро не обирати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а випустити під особисті зобов’язання.

Суд прийняв ухвалу – тримати Дмитра Нагуту під вартою до 28 січня наступного року. В якості альтернативи – застава в 5 мільйонів гривень. Після проголошення ухвали хмельничанин на прохання журналістів прокоментувати рішення суду, сказав: «Завтра все розповім». «Тобто, ви вийдете завтра з СІЗО?», - перепитали присутні в суді журналісти та почули: «Звичайно».

Зауважимо, на ухвалу тернопільського міськрайонного суду Дмитро Нагути та його адвокати можуть подати апеляцію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую