ye-logo.v1.2

Хмельничанина, засновника «Helix», затримала Служба безпеки України

Кримінал 16977
Дмитро Нагута 2 грудня взагалі не проявляв активність у соцмережах, тому можна припустити, що його й справді затримали правоохоронці
Дмитро Нагута 2 грудня взагалі не проявляв активність у соцмережах, тому можна припустити, що його й справді затримали правоохоронці. Фото: колаж з соцмереж

Про затримання Дмитра Нагути повідомляють деякі сайти з Тернополя.

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). І, за даними деяких тернопільських ЗМІ, серед фігурантів справи – хмельничанин Дмитро Нагута, який є головою ради директорів «Helix Group».

«За неофіційною інформацією з правоохоронних джерел сьогодні в аеропорту «Бориспіль» «люди в пагонах» нібито затримали лідера та організатора цієї піраміди – Дмитра Нагуту та його «праву руку» - Романа Фелика, - пише тернопільський сайт «Про все». - Завтра має відбутися суд, який обере міру запобіжного заходу для цих осіб».

«Сьогодні прокуратура Тернопільської області повідомила про затримання трьох керівників фінансової піраміди «Хелікс», - пише інший сайт – «Тернополяни». - Як вдалося з’ясувати з власних джерел, то затриманими виявилися хмельничанин Дмитро Нагута та тернополяни Роман Фелик і Богдан Воронцов. Ці аферисти вже тривалий час дурили сотні, а то і тисячі тернополян. Розміщували рекламні та «джинсові» статті на інтерне-ресурсах про ніби створення їхньою компанією «Хелікс Кепітал» 250 тисяч робочих місць. Щодня підозрювані у злочинах викидали численні дописи у соцмережах про своє розкішне життя, хвалилися відпочинком на дорогих курортах і купляли автомобілі ВІП-класу».

А ось власне і саме повідомлення прокуратори Тернополя: «Досудовим розслідуванням встановлено, що 3 керівники товариства з ознаками фінансової піраміди та «завербовані» ними особи, на території Тернопільської та інших областей України незаконно заволоділи грошовими коштами громадян. Шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді ж, товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались службовими особами товариства. Злочин викрито спільно із працівниками СБУ та поліції. Затримано 3 осіб, причетних до шахрайської схеми. На даний час сума матеріальної шкоди, завданої потерпілим незаконними діями шахраїв, становить 2 мл. 700 тисяч грн».

Про те, що серед затриманих є й Дмитро Нагута, повідомив ще один тернопільський сайт - 0352.ua

До речі, на сторінці Дмитра Нагути в соцмережі «Фейсбук», останній допис хмельничанина датується 29 листопадом. У соцмережу «Вконтакті» він заходив 1 грудня о 21:55.

«Helix» не раз називали фінансовою пірамідою. І саме її засновник Дмитро Нагута не раз заявляв, що це не правда. Щоправда, здебільшого в соцмережах.

ОНОВЛЕНО 2 грудня: Суд обрав міру запобіжного заходу  Дмитру Нагуті

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую