ye-logo.v1.2

Мер Хмельницького розповів, яка доля Молодіжного парку

Суспільство 2302
Молодіжний парк у Хмельницькому з
Молодіжний парк у Хмельницькому з'явиться ще не скоро. Фото: автора

Землевпорядну документацію досі не виготовили.

Про облаштування території Молодіжного парку у Хмельницькому говорять уже більше чотирьох років. Облаштувати його планували і планують на міському пляжі. Та далі, на жаль, справа не іде. Міський голова Олександр Симчишин каже, що землевпорядну документацію Держгеокадастр вже кілька разів повертав.

“Вперше землевпорядну документацію ми подали до Держгеокадастру в Київ навесні 2016, але нам її повернули, вказавши на кілька зауважень. Ми їх виправили і завезли повторно. Її знову повернули. Виявилось, що в проекті рішення сесії було вказано слово “будівництво”, а це не правильно. Були й інші зауваження. Все переробили. В четвер (2 лютого) представники міськради вже втретє везуть документи. Вони вже відшліфовані, враховані усі побажання. Для себе ми ставимо завдання до наступного “Green Fest” зафіксувати парк документально”, - каже міський голова.

За його словами, Молодіжний парк має стати місцем із унікальним благоустроєм, де збиратиметься молодь. Каже, що під парк визначили площу 3,99 гектари.

Представники міської громадської ініціативи «ProProstir» пропонують два варіанти розробки проекту

Після затвердження землевпорядної документації, можна буде говорити про проект парку. Представники міської громадської ініціативи «ProProstir» пропонують два варіанти його розробки - конкурс або воркшоп.

Міський голова розповів про ситуацію із Молодіжним парком

Конкурс потребує фінансування близько 100-150 тисяч гривень. На його реалізацію піде 3-4 місяці. Воркшоп — це подія, на яку на кілька днів запросять 15-20 архітекторів, дизайнерів зі всієї України. Вони вивчатимуть місто та його мешканців. На основі цих напрацювань, створять кілька ідей. Весь процес відбуватиметься публічно. «ProProstir» обіцяє зробити ескізний проект, який затвердять на громадських обговореннях.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую