ye-logo.v1.2

Хто «грається» з цінами на молоко?

Суспільство 3876
Фото: автора

Минулого тижня в Деражні «свободівці» влаштували марш протесту проти зниження закупівельних цін на молочну сировину

Підняти ціну на молоко від населення вимагали під стінами Деражнянського молокозаводу.

«Сьогодні в багатьох районах області зафіксовано різке зниження закупівельної ціни на молочну сировину – до 2 гривень за літр, - заявив депутат Хмельницької міської ради Олександр Симчишин. - Закупівельники безпідставно, на власний розсуд, ігноруючи інтереси селян, вчергове штучно занизили ціни. Як бачимо, усі великі молокопереробні підприємства області, в результаті змови, «граються» цінами на молоко і так наживаються на щоденній важкій праці простих селян».

В свою чергу Валерій Яглінський, керівник Деражнянського молокозаводу закликав присутніх не плутати молоко з політикою.

«Сьогодні ціну на молоко диктує ринок, - каже він. - Наш молокозавод купує сировину за цінами на рівні з іншими підприємствами області й навіть дорожче. У нас немає заборгованості перед селянами за здану сировину, підприємство працює стабільно, щодня наше молоко надходить до дитячих садочків, шкіл, пересічних споживачів».

Те, що ціна на молочну сировину дещо знизилася, Валерій Яглінський пов'язує в першу чергу з політикою:

«Молочна» війна, яку нам оголосила Росія, велика кількість молочної продукції з Білорусії та сирного продукту з Польщі, які останнім часом заполонили наш ринок, і є причиною падіння цін, - вважає він. - Вони витісняють українську продукцію з прилавків. Наше масло та сир лежить на складах підприємств. Щоб їх реалізувати і розрахуватися з селянами за молоко, мусимо знижувати ціну на вироблену продукцію, а це в свою чергу тягне і зниження закупівельної ціни на сировину. В середньому, вона впала на 20 копійок. Нині ми приймаємо молоко від населення по 2,00 — 2,30 гривні за літр в залежності від його жирності».

Коментарі:

Цемент 25.02.2012 15:11

відео акції СВОБОДИ у Деражні

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую