ye-logo.v1.2

Тук-тук. Це хто? Міліція...

Суспільство 3298

Представникам ОВС Хмельницького доведеться приділяти більше уваги своїй поведінці при спілкуванні із громадянами...

Цієї суботи 16 червня ВУ зачепив питання дуже актуальне та життєвепроблему міліцейського свавілля. Які права є у тебе та як повинен поводити себе чоловік у формі? Про що варто знати та як боротись із зловживанням міліцейської сили? Чому важливо заявляти про свої права та не боятись скаржитись на неправомірні дії представників ОВС? На всі ці питання охоче відповідала гостя із СімферополяОлександра Дворецькаправозахисниця й соціальна активістка, випускник школи із прав людини «Розуміємо права людини».

Розпочалось заняття із представлення даних попередньо проведеного у соцмережі онлайн-опитування «Міліція з народом?», яке створив та презентував учасник Вуличного Артем Тидва. В опитуванні взяли участь близько 60 осіб, переважно молоді люди. Цікавим став той факт, що більше 50% опитаних все ж стикались із неправомірними діями представників ОВС у Хмельницькому.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Бидло в погонах, з пістолетом та дубинкою"

«30% опитаних стикались із фактами міліцейського свавілля і регулярно отримують інформацію про такі випадки. Більше половини осіб були хоч раз затримані, а це можна порівняти із Палестиною, яка перебуває у військовому стані. Проте у нас же військового стану немає» - говорить Артем.

Після короткої презентації розпочалась лекція Олександри Дворецької.

«Низький рівень захищеності людей, які стикаються із міліцією, обумовлений з одного боку недовірою до органів щодо того, що ця проблема може бути вирішена, а з іншогопасивністю нас як активістів і небайдужих громадян та тим, що ми часто не реагуємо на такі ситуації, - зазначає Олександра, - Але насправді я мабуть лише у 10% випадків встигаю скаржитись, інакше у мене просто б не вистачило часу. По суті, проходячи ввечері містом, можна помітити величезну кількість порушень»

Олександра ознайомила із деякими законами та іншими нормативними документами, які регулюють поведінку представників ОВС, і порекомендувала певний алгоритм дій при спілкуванні з органами. НЕ тікай, НЕ ображай, фіксуй ВСІ дії по максимумуось такі три головні правила запропонувала лекторка. Найнеобхідніша інформація вмістилась у невеличкі жовті буклети під назвою «Як захиститись від неправомірних дій міліції. Інструкція для молоді», які учасники Вуличного отримали наприкінці заняття.

Загалом заняття пройшло жвавоОлександру буквально засипали питанням з приводу конкретних ситуацій та продовжили неформальне спілкування і після лекції. Заняття відвідали близько 40 людей, які, на думку організаторів Вуличного, в майбутньому поділяться знаннями зі своїми друзями, що вплине на безпеку контактування громадян із представниками ОВС.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую