ye-logo.v1.2

Міліція розслідує причетність головного хірурга Хмельниччини до смерті пацієнтки

Суспільство 4741

Лікарський скандал на Хмельниччині – відомому медикові закидають провину в смерті 25-річної вчительки.

Головного хірурга Хмельницької області, профессора, заслуженого лікаря України Анатолія Суходолю звинувачують у смерті пацієнтки. Родичі прооперованої ним 25-річної жінки закидають медикові недбалість, ідеться в сюжеті ТСН.
Родичі та медик розповідають абсолютно різні історії лікування та смерті Оксани Мусіюк. Молода сільська вчителька звернулася до професора Суходолі із проблемою новоутворення на печінці – кістою. Вже вранці наступного дня її прооперували, а невдовзі по тому дівчина померла.
"Операція взагалі не планувалася, вони поїхали на консультацію. Лікар не пояснив наслідків", - обурений дядько померлої Володимир Сверидюк.
Сам лікар запевняє: хірургічне втручання було вдалим, а чому відразу після операції пацієнтка померла – йому невтямки.
"Ці люди звернулися до мене, їм було пояснено складність хірургічного втручання, пояснено було консіліомомом", - запевняє хірург Анатолій Суходоля.
Родичі ж твердять, що їм пояснили лише те, що операція буде нескладною. Тому й погодилися на неї відразу, не роздумуючи.
"Що це сама проста операція, я такі операції роблю максимум годину, я такі операції роблю потоком", - переказав слова лікаря дядько Оксани.
Хірургічне втручання, запевняє Володимир Сверидюк, замість обіцяної години тривало всі три. Ймовірно, здогадується, через якісь ускладнення. "Під час операції вибігали медсестри,була необхідна велика кількість крові", - згадує родич померлої.
Дядько невдоволений також поведінкою лікаря під час смерті Оксани. "Суходоля замість того, щоб проводити реанімаційні заходи, викликати всіх спеціалістів в реанімацію, він проводив подальші операції в своїй клініці", - каже Сверидюк.
Професор Суходоля усі звинувачення на свою адресу категорично відкидає. "Моїх помилок, помилок операційної бригади, лікуючих лікарів, які займалися в реанімації цією пацієнткою – не було", - твердить він.
Найголовніший аргумент родичів – це відсутність у лікаря належних паперів. "Жодного документа до суботи ранку не було підписано, не було підписано навіть формальної згоди на оперативне втручання", - твердить дядько Оксани.
"Пацієнтка і її чоловік дали згоду на операцію і все відбулося традиційно – передопераційне обстеження крові, серця, УЗД, кардіограма", - спростовує ці закиди хірург.
Чи винні медики у смерті молодої жінки – тепер належить з'ясувати міліції. Правоохоронці чекають на результати судово-медичної експертизи.
"Попередній висновок після розтину – це ускладнення після хірургічного втручання", - розповіла керівник прес-служби УМВС в Хмельницькій області Інна Глега.
Якщо ці припущення підтвердяться, супроти лікарів порушать кримінальну справу. 

 

Коментарі:

Ірина скоцень 19.08.2012 23:36

До чого тут влада,чому всі забувають про Бога???Він то про нас не забуває!Буде покарання,без судді,навіть верховного,.Бога не купиш,ще грошей таких ніхто не придумав!!!А він є,існує,і за всім наблюдає,для кожного свій час,,,для Суходолі він настав вже......

валентина 03.07.2012 11:55

-"Я більше двадцяти років в хірур­гії, і, повірте, до чужої біди звикнути неможливо. І не думаю, що є хірурги, які байдуже ставляться до того, що у його пацієнта ускладнення, що він помирає, що у нього під кабінетом побиваються родичі. А якщо десь є, то ця людина випадково потрапила у хірургію".-це слова з  нещодавнього інтервю професора .і після такого мені здається професор повинен піти з медицини бо судячи з його ж слів він і є тою випадковою людиною. Слова треба дотримувати ПРОФЕСОРЕ!!!

Serhio 02.07.2012 10:54

К сожалению, Избиратель, прав. За годы незалежности ни одного медвка не было осуждено, или наказано должныи образ-ом за хамство, взятничество или халатность. И даю 100% что Суходолю (тем более его) не  тронут, у него власти и авторитета хватит на сотню таких случаев. "маємо те що маємо ..." (с)

Избиратель 29.06.2012 21:03

Называется запейте водой-никто медика не осудит и любая экспертиза будет на его стороне... Живём мы в таком государстве...!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую