ye-logo.v1.2

"Пра-Україна" у фотографіях

Культура 2676
Фото: Хмельницький музей-студія фотомистецтва

Хмельницький музей-студія фотомистецтва презентує виставку дніпропетровського фотохудожника

Завтра, 22 листопада, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) о 17.00 відбудеться урочисте відкриття фотовиставки "Пра-Україна" фотохудожника Олексія Шпака з міста Дніпропетровська.

«Пра-Україна» Шпака – це сум, туга за тим, що давно кануло в небуття. Адже хіба в музеях під відкритим небом та зовсім закинутих селах побачиш нині хату-мазанку. Митець у своїх роботах звертається до витоків, до минулого, адже без нього, без усвідомлення, хто ми є і звідки прийшли, важко іти далі.

Олексій Шпак народився на Уралі, проте з 1956 року мешкає в Україні. Як розповіли у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва, аматорською фотографією почав займатися з 12 років, але в професійну фотографію прийшов лише в 1979 році. Творчі начала давали знати про себе, якою б роботою він Олексій не займався. Проте проби поезії так і залишилися пробами. Театр, танці, естрадні мініатюри, конферанс - промайнули як «проба пера» і канули в небуття. Довше за всіх, звичайно, було заняття музикою. Далі була робота фотокореспондентом, керування фотогуртком. Ось тоді стався зсув і фотографія стала головним знаряддям пізнання і сенсом життя. У 1979 р. повернувся в м. Дніпропетровськ, створив фото-клуб при заводі ДЗМО і став членом міського фото-клубу «Дніпро». Фотографія набула більш серйозну основу і, як вихором, закрутило по фотографічних шляхах-дорогах: фотовиставки, фотоконкурси ...
З 1989 по 1995рр. - Голова Дніпропетровської обласної організації Спілки
фотохудожників України. З 1995 року - відповідальний секретар
Дніпропетровської обласної організації Спілки фотохудожників України. З
2004 року - голова міського фото-клубу «Автор». З 2006 року - Голова
Дніпропетровської обласної організації Спілки фотохудожників України. Вільний
фотохудожник.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую