ye-logo.v1.2

У День пам'яті жертв Голодомору в Меджибожі відкриють виставку Валерія Франчука

Культура 4546
Валерій Франчук.
Валерій Франчук. . Фото: kut.org.ua

Завтра, 24 листопада, у Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» відбудеться відкриття виставки картин та скульптури заслуженого художника України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка подолянина Валерія Франчука, присвяченої трагічним подіям ХХ ст.

В експозиційному залі «Музей пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Хмельниччині» о 12.00розпочнеться панахида за жертвами голодоморів, а о 13.00 буде відкрито виставку художника Валерія Франчука «Розгойдані дзвони пам’яті». Про це повідомили працівники заповідника.

Художник (живописець-графік) - лауреат премії імені Василя Стуса, член Національної спілки художників України (з 1990 року).
Експозиція «Розгойдані дзвони пам’яті» присвячена світлій пам’яті жертв голодоморів в Україні, де митець переосмислює художніми засобами трагедію українського народу (цикл картин представлений такими творами: «Вклонись і пом’яни», «Чорне тавро», «Реквієм», «Остання весна», «Спілкування душ», «Сумні дзвони Софії» та ін.)
Різні за розміром і сюжетом картини цього циклу створюють враження не тільки «української радянської трагедії, а й загальнолюдської біди протягом тисячоліття». І в ці страждання людства вплетені біль, горе, муки і боротьба українців за свою свободу, а також за безсмертя їхніх душ і мир у них.
Виставка розкриє художника Валерія Франчука і в новому амплуа, а саме, як скульптора.
Творчість митця не залишає людей байдужими, хвилює душу. Творче кредо художника: «Я творю для того, щоб люди не забували, що в них є душа. А, кажуть, вона вічна…».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую