ye-logo.v1.2

Новорічне застілля: каре телятини, скумбрія, маслини та кедрові горішки

Культура 4301
Фото: Дмитро Скрипник

Рецептами смачних та оригінальних страв, якими можна пригостити гостей у “чарівну” новорічну ніч діляться шеф-кухарі найкращих ресторанів Хмельницького.

Якою б хорошою не була класика новорічного жанру - салат “Олів'є” та оселедець під шубою, але вона вже трохи набридла. Будь-якій господині хочеться в новорічну ніч вразити уяву своїх близьких та друзів якоюсь супер-незвичайною новою стравою. “Проскурівський телеграф” спробував полегшити вам проблему вибору, попросивши у шеф-кухарів ресторанів “Мисливський курінь”, “Колізей”, “Коза Ностра” та “Рів'єра Хол” поділитися своїми оригінальними новорічними рецептами.

 

Теплий салат “Гарона”
від шеф-кухаря холодного цеху ресторану “Колізей” Олени Ващенко

Інгредієнти: 180 г червоного болгарського перцю, 60 г курячого філе, 40 г моркви, 40 г цибулі, 15 г селери, 40 г олії, 6 г кедрових горіхів, крохмаль, заправка до салата (соєвий соус “Кіккоман”).

Спосіб приготування: куряче філе нарізати смужками й запанірувати їх у крохмалі. Обсмажити на олії. Моркву нарізати соломкою, цибулю — півкільцями. Купити овочі на сковорідку до курячого філе й смажити до готовності. Болгарський перець почистити, розрізати на чотири частини й запекти у фритюрі (або в духовці). Коли охолоне, нарізати великою соломкою. Сиру селеру також нарізати соломкою. Кедрові горішки підсмажити на сухій сковорідці. З'єднати всі інгредієнти, крім запеченого перцю. Перемішати, посолити, приправити спеціями та заправити салатною заправкою. Салат розділити на дві частини і в одну з них додати перець. На тарілку викласти листя салата, а на нього — дві частини теплого салата (одна з перцем, друга — без перцю).


Гарячий італійський салат
від шеф-кухаря ресторану “Мисливський курінь” Руслана Пушкара

Інгредієнти: 100 г італійської локшини “Бантики” (кольорове асорті: білої, червоної та зеленої), 50 г свіжого огірка, 50 г болгарського перцю, 50 г помідорів “Чері”, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, чорний мелений перець, 50 г маслин без кісточок (чорних та зелених), 25 г сиру “Пармезан”, 30 г оливкової олії, 2 зубки часнику, свіжа зелень.

Приготування: “бантики” зварити в підсоленій воді до готовності (10-15 хвилин). На розігріту сковорідку з олією покласти нарізані соломкою огірки та болгарський перець, трішки посолити. Накрити кришкою, протушкувати. Потім додати розрізані навпіл помідори “Чері”. Через декілька хвилин покласти на сковорідку цілі маслини та готову локшину. Поперчити. Додати подрібнені зелень та часник, соєвий соус і лимонний сік. Протушкувати ще 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Викласти на тарілку, посипати сиром “Пармезан”. Можна подавати як у гарячому вигляді, так і в холодному.


Каре телятини з овочами гриль під вишневим соусом з “Мадерою”
від шеф-кухаря ресторану “Рів'єра Хол” Юрія Купрікова

Інгредієнти: 40 г баклажанів, 60 г кабачків, 30 г шампіньйонів, 40 г болгарського перцю, 20 г помідорів “Чері”, 200 г каре телятини (м'ясо на кісточці) сіль, перець. Для соусу: 20 г червоного вина “Мадера”, вишня морожена без кісточки, 5 г цукру, соєвий соус, вустерський соус (рибний соус, продається у супермаркетах).

Приготування: телятину на кісточці обсмажити на сковорідці-гриль на олії так, щоб було видно лінії-смужки грилю. Посолити через 7 хвилин (так м'ясо буде соковитим та не жорстким). Викласти напівготове каре телятини на деко й довести його до готовності в духовці при температурі +190ºС (12 хвилин). Баклажан та кабачок нарізати кружальцями, шампіньйони — на двоє (або на четверо). Помідори не різати. Всі овочі та гриби обсмажити на сковорідці гриль, а потім довести до готовності в духовці (7 хвилин). Приготувати соус: вишню та вино уварювати у каструльці доти, доки не вийде спирт з “Мадери”. Потім приправити соус цукром, вустерським та соєвим соусом. Збити цю суміш в блендері до однорідності та процідити крізь сито. Поставити соус знову на плиту і варити на маленькому вогні до загустіння. На тарілку викласти овочі, на них - телятину з кісточкою (реберцями догори) та полити соусом.


Скумбрія на сковорідці “Скомбрі”
від кухаря ресторану “Cosa Nostra” Анастасії Ятіної

Інгредієнти: скумбрія, 50 г кабачків, 50 г баклажанів, 40 г помідорів, мариновані патісони та перець чілі (продаються в супермаркетах), половинка лимону. Соус “Тар-тар”: 6 г солоних огірків, зубок часнику, 10 г болгарського перцю, 50 г майонезу (все нарізати маленькими кубиками й перемішати до однорідної маси).

Приготування: овочі нарізати кружальцями і обсмажити на сковорідці гриль (щоб було видно смужки від грилю). Скумбрію почистити, помити, розділити на філе та вийняти кістки. Нарізати пластинками під кутом (слайсами). У вас має вийти 5 таких шматочків. На деці прошарувати рибу з овочами (скумбрія-баклажан-кабачок-помідор-скумбрія). Не солити та не перчити, адже скумбрія і так містить сіль. Запікати в духовці при температурі +180ºС протягом 10-12 хвилин. Готову страву обережно викласти на спеціальну порційну сковорідку (можна на тарілку). Гарнірувати скумбрію маринованими патісонами, перцем чілі та шматочками лимона. До страви подати окремо соус “Тар-тар”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую