ye-logo.v1.2

Кінотеатр імені Шевченка реконструювати нікому

Культура 2782

А все тому, що, по-перше, умови інвестиційного конкурсу прописані не чітко, по-друге – обидві фірми-претенденти на виконання робіт неналежно підготувалися до участі в конкурсі.

 До такого висновку дійшла конкурсна комісія з проведення інвестиційного конкурсу, яка минулого тижня засідала у Хмельницькій міській раді.
Реконструювати колишній «Чкальник» у Палац культури та кіно, а також облаштувати решту приміщення зголосилися двоє учасників конкурсу: ПП «Гамма-М» (м. Хмельницький) та ТОВ «Юкрейніан Дівелопмент Сервіс» (м. Київ). В умовах, окрім загальних вимог, значилося також, що жодне із приміщень майбутнього палацу культури не може бути використане чи здане в оренду під торговельні площі, ресторан, нічний клуб, аптечний заклад чи для розміщення ігрових автоматів та казино. Представники фірм, які подали заяви на участь у конкурсі, не змогли переконати членів комісії у тому, що зможуть втілити проект реконструкції та дотриматися усіх висунутих замовником вимог. Секретар комісії, заступник начальника відділу інвестицій та енергозбереження департаменту економіки Оксана Самолюк звернула увагу на те, що претенденти не мають досвіду реалізації масштабних проектів, не займаються будівельною діяльністю, а наявність тих власних коштів, які відображені в фінансовому звіті, не забезпечить реалізацію проекту.
Представник ТОВ «Юкрейніан Дівелопмент Сервіс» колишній заступник Хмельницького міського голови Анатолій Лаврентій запевнив, що підприємство займається такими видами дільності як оренда, будівництво комерційної нерухомості, реконструкція підземних переходів, тому реконструкція кінотеатру «не зовсім чужа для них робота». До того ж, для виконання робіт під час реалізації інвестиційної пропозиції, фірма планує залучати підрядні будівельні підприємства міста Хмельницького. Натомість довірена особа ПП «Гамма-М» Світлана Ніколова визнала, що підприємство має кредиторську заборгованість і не має досвіду проведення будівельних робіт.
Голова депутатської комісії з гуманітарних питань Хмельницької міської ради Валерій Шевченко зізнається, що загальне враження від конкурсу не найкраще. «Здалося, що учасники конкурсу думали: «спочатку вв’яжемося у цю справу, а вже потім розберемося, що й до чого», – каже Дмитро Валерійович. – Ніби ніхто не вірить, що це серйозний проект, і місто диктуватиме свої умови».
Члени комісії, обговоривши пропозиції вирішили не визначати переможця і призначити повторний конкурс. Наступного разу прописати більш лояльні умови. Адже розважальний заклад, яким має бути палац культури та кіно, передбачає і торговельні площі, і ресторани.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую