ye-logo.v1.2

У Хмельницькому завершився ХХІV фестиваль танцю "Зимові візерунки"

Культура 3636
Учасники фестивалю.
Учасники фестивалю. . Фото: khmelnytsky.com

Святковим концертом “День Злуки – братерства день” у концертній залі міського Палацу творчості дітей та юнацтва завершився ХХІV всеукраїнський фестиваль танцю "Зимові візерунки", присвячений 94-й річниці Соборності України.

Фестиваль також є даниною пам’яті непересічної особистості, Заслуженого учителя України, керівника Народного художнього колективу України, лауреата Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів ансамблю танцю “Подолянчик” Юрія Гурєєва. Про це повідомляє Хмельницька міська рада.
Фестиваль, який тривав від 20 до 22 січня, зібрав справжніх майстрів і шанувальників українського хореографічного мистецтва. Крім Народного художнього колективу України ансамблю танцю “Подолянчик” (керівник Іван Гурєєв) учасниками цьогорічного фестивалю стали Народний художній колектив України ансамбль танцю “Джерельце” Центру естетичного виховання та Зразковий ансамбль танцю “Слов’яночка” казенного заводу “Імпульс” з міста Шостка Сумської області. Керівником цих двох колективів є Заслужений працівник культури України Людмила Маковець, яка нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ ступеню. Варто зазначити, що колектив “Джерельце”, з яким “Подолянчик” впродовж багатьох років підтримує дружні стосунки, минулого року відзначив 40-річчя, а ансамблю “Слов’яночка” незабаром виповниться 10 років. Обидва ансамблі – яскраві, потужні, є володарями Гран-прі та призерами Всеукраїнських і міжнародних фестивалів та конкурсів.
Під час проведення фестивалю “Зимові візерунки” вихованці танцювальних колективів виконали низку запальних сучасних та народних хореографічних композицій, а саме: “Гопак”, “Подільська веснянка”, “Жартівлива полька”, “Закаблуки”, “Подолянчики”...
Перед початком святкового концерту усі присутні переглянули фільм “Вікопомний день”, присвячений Дню Соборності та Свободи України.
Цьогорічний фестиваль іще раз довів, що українське мистецтво – прекрасне, а Україна має майбутнє, адже у неї є такі талановиті діти.

Довідково
Фестиваль “Зимові візерунки” започаткований в 1987 році Лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів, Народним художнім колективом України ансамблем танцю “Подолянчик” та його засновником і керівником Заслуженим вчителем України Юрієм Гурєєвим, людиною з великої літери, справжнім патріотом України.
На жаль, 16 січня 2008 року Юрій Іванович пішов з життя, але його справа продовжується і з 2009 року фестиваль “Зимові візерунки” став даниною пам’яті цій талановитій людині.
Фестиваль, присвячений Дню Соборності України, проводиться завжди в січні. Його мета – ознайомити юних жителів міста і області з кращими зразками дитячої та юнацької творчості України, сприяти патріотичному та морально-естетичному вихованню дітей, знайомству і взаємопізнанню, консолідації юних хмельничан з юними представниками різних регіонів України.
За ці роки на фестивалі побували 36 хореографічних та два вокальних колективи з Ленінграда (Санкт-Петербургу), Києва, Львова, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Рівного, Алчевська, Дніпродзержинська, Маріуполя, Полтави, Тернополя, Луганська, Вінниці та інших міст України.
Фестиваль передбачає показ сольних програм, а також влаштування концертів дружби, гала-концертів і що головне, як вважав Юрій Іванович, - не носить конкурсний характер. За 24 роки колективи з різних куточків України довели, що “Зимові візерунки” стали яскравою подією у культурному житті не лише міста Хмельницького, а й всієї України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую