ye-logo.v1.2

“Знать, од Бога оті слова ідуть меж люди”

Культура 2394
Фото: donbass.ua

199-річницю від дня народження Великого Кобзаря міське товариство “Просвіта” відзначила конкурсом-фестивалем.


Кожного року Хмельницьке міське Товариство української мови імені Тараса Шевченка “Просвіта” особливо урочисто відзначає 9 і 10 березня. Ці дні, що проходять зі Словом Великого Кобзаря, ще і ще раз нагадують не тільки просвітянам, а всім в Україні сущим про Найвеличнішого з Українців, зазначає голова товариства Зоя Діденко.
Цьогоріч на ознаменування 199-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка пройшов своєрідний конкурс-фестиваль “Знать, од Бога оті слова ідуть меж люди”. Учні шкіл обласного центру, підготували для прослуховування ті поезії з “Кобзаря”, де звучать біблійні мотиви. Можна було почути “Давидові псалми”, “Неофіти”, “Молитва”, “Марія”, “Осії, глава ХІV” та інші.
Готуючись до конкурсу, вчителі й учні використали просвітницьке видання « … і Бога Богом назову».
Управління освіти Хмельницької міської ради відзначило дипломами всіх учасників цього конкурсу, але особливо по-шевченківськи прозвучали вірші у виконанні учнів НВК № 6, колегіуму ім.В.Козубняка, СЗОШ 19 ім. академіка Павловського, ЗОШ № 13 ім.М.К.Чекмана, ЗОШ № 22, ЗОШ 31, СЗОШ 7, ліцею 17, ЗОШ 25 ім.І.Огієнка. А глядацькі симпатії завоювала учениця 2-В класу СЗОШ 30 Погоріла Софія.
Також в учасників була можливість переглянули виставку робіт відомої майстрині Ніни Гончарук “Шевченкіана у вишивці”, що експонуються в Народному Домі “Просвіти”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую