ye-logo.v1.2

Митці отримали стипендії

Культура 3227
Міський голова вручає стипендії.
Міський голова вручає стипендії.. Фото: khmelnytsky.com

Двадцять провідних митців та викладачів шкіл естетичного виховання Хмельницького, а також чотирнадцять обдарованих дітей цьогоріч отримають персональні стипендії міської ради.

Як інформує Хмельницька міська рада, серед них - викладачі дитячої школи мистецтв, дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, дитячих музичних шкіл, керівники народних театрів і танцювальних колективів, учні шкіл естетичного виховання міста. Свідоцтва стипендіатам Хмельницької міської ради в урочистій обстановці вручив міський голова Сергій Мельник.

Персональні стипендії по 573 грн. щомісяця отримають ті майстри, чия творча робота здобула широке визнання і служить збагаченню духовності та примноженню культурних цінностей. Разом з викладачами винагороди міської ради у 2013 році отримають і талановиті діти, переможці різноманітних конкурсів, за досягнення в музичному (вокальному та інструментальному), хореографічному, театральному, образотворчому та декоративно-прикладному жанрах. Розмір їх щомісячної стипендії становитиме 344 грн. На ці потреби в міському бюджеті передбачено близько 200 тис. грн.
У першу чергу, від громади міста Сергій Іванович подякував учасникам зустрічі за їх наполегливу творчу та інтелектуальну працю. Слова особливої подяки Сергій Мельник адресував викладачам за те, що виявляють талановитих дітей, навчають і розвивають їх талант, адже, за словами міського голови, “будь-який талант — це 90% праці і лише 10% від природи”. “Лише копіткою працею можна досягти високих результатів. А стипендії – це ваше перше визнання”, - наголосив міський голова.
Сергій Іванович пригадав час, коли вперше вручав свідоцтва на отримання персональних стипендій обдарованим дітям та дівчинку, яка сказала, що стипендія – це її перші зароблені гроші. Міський голова висловив сподівання, що стипендії міської ради стануть певним стимулом для подальших творчих успіхів, щиро побажав всім учасникам зустрічі міцного здоров'я, натхнення і запевнив, що міська влада і надалі підтримуватиме творчих і обдарованих хмельничан.
Сергій Мельник розповів присутнім про плани міської влади в галузі культури. Серед них - розширення переліку номінацій, за досягнення в яких обдаровані діти, провідні митці та викладачі отримуватимуть стипендії.
Маючи на меті залучити якомога більше дітей до культури, навчання і спорту міська влада також планує провести реконструкцію кінотеатру ім. Т.Шевченка у палац культури і кіно. Минулого року тут проведено капітальний ремонт приміщення для класів бальної та сучасної хореографії.
Після завершення судової тяганини, яка триває уже понад 3 роки, міська рада має намір залишити для потреб галузі культури приміщення колишнього кінотеатру “Мир”.
Також у планах - продовжити цього року реконструкцію та капітальний ремонт міського Будинку культури, зокрема танцювального приміщення площею 120 кв. м., в якому займатимуться вихованці народного аматорського ансамблю танцю “Веселка”; перепланувати і капітально відремонтувати виставкову залу дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва для подальшого її використання спілкою художників та учнями школи.
Піклуючись про талановитих дітей міста, міська влада надала дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва нове приміщення (понад 800 кв. м) для організації навчального процесу на Проскурівській, 60/1. До кінця цього року, за словами міського голови, у цьому приміщенні планується виділити додаткову площу, за допомогою якої реорганізована школа зможе розширити спеціалізацію (відкрити ще 5 класів) і набрати на новий навчальний рік більшу кількість дітей. Зараз у дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва навчається 750 школярів міста.
У свою чергу стипендіати дякували міському голові за постійну турботу та підтримку.
На згадку про урочисту подію стипендіати міської ради сфотографувались з міським головою Сергієм Мельником.


Відповідно до розпорядження міського голови стипендіатами Хмельницької міської ради 2013 року стали такі обдаровані діти міста Хмельницького:
- Валентієва Анастасія Олександрівна(Хмельницька дитяча музична школа №3);
- Васильєв Ростислав Васильович (Хмельницька дитяча музична школа №1);
- Голюк Дмитро Вікторович (Хмельницька дитяча музична школа №2);
- Костюченко Дарина Геннадіївна (Хмельницька дитяча школа мистецтв);
- Коцяк Таїсія Юріївна (Хмельницька дитяча музична школа №1);
- Купельська Злата Олександрівна(колектив мажореток «Альфа» Хмельницького духового оркестру);
- Ковальчук Анастасія Володимирівна (Хмельницька дитяча школа мистецтв);
- Мотревич Дарія Валеріївна (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Міхалечко Крістіна Ігорівна (Хмельницький міський будинок культури);
- Матущак Михайло Олександрович (Хмельницька дитяча музична школа №1);
- Наумова Олександра Андріївна (Хмельницька дитяча школа мистецтв);
- Побережний Олександр Володимирович (Хмельницька дитяча школа мистецтв);
- Рудченко Анна Сергіївна (Хмельницька дитяча школа мистецтв);
- Савалик Марина Сергіївна (Хмельницька дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва).
Згідно з рішенням 23 сесії Хмельницької міської ради стипендії Хмельницької міської ради 2013 року призначені таким провідним митцям та викладачам шкіл естетичного виховання:
- Бережанській Світлані Броніславівні (Хмельницька дитяча музична школа №2);
- Вербицькій Марині Олексіївні (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Думанському Віталію Геннадійовичу (Хмельницька дитяча музична школа №1);
- Євгеньєвій Лідії Андріївні (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Королю Олександру Володимировичу (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Каськовій – Конюк Наталії Володимирівні (Хмельницька обласна філармонія);
- Кроплісу Івану Леонідовичу (Хмельницький міський будинок культури);
- Мандзію Євгену Сергійовичу (Хмельницький центр національного виховання учнівської молоді);
- Мильнікову Олександру Вікторовичу (колектив мажореток «Альфа» Хмельницького муніципального духового оркестру);
- Нікітюк Лідії Степанівні (Хмельницька дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва);
- Ожевану Василю Васильовичу (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Пасеці Вірі Геннадіївні (Хмельницька дитяча музична школа №3);
- Попадюк Людмилі Миколаївні (Хмельницька дитяча музична школа №1);
- Сивопляс Ользі Іванівні (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Скорупській Олені Василівні (Хмельницька дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва);
- Созонюку Юрію Володимировичу (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Тітову Анатолію Григоровичу (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Філіпович Наталії Володимирівні (Хмельницька дитяча музична школа №3);
- Фурман Олені Володимирівні (Хмельницька дитяча школа мистецтва);
- Штогріній Ірині Броніславівні (Хмельницький міський будинок культури).

Довідково
Впродовж 13 років у нашому місті діє Програма підтримки обдарованих дітей міста Хмельницького, завдяки якій обдаровані діти отримують стипендії міської ради. З 2007 року кількість стипендіатів збільшилась від 8 до 14 учнів. На сьогодні розмір стипендії складає 344 грн. на місяць. Стипендії присуджуються на конкурсній основі за досягнення в музичному (вокальному та інструментальному), хореографічному, театральному, образотворчому та декоративно-прикладному жанрах.
Міською владою надається всебічна фінансова та організаційна підтримка молодіжних мистецьких проектів, участі творчої молоді у фестивалях і конкурсах всіх рівнів, професійна допомога у створенні та запису музичних фонограм, у пошитті концертних костюмів для колективів, становленні молодих музикантів, поетів, художників, співаків. Широко залучаються колективи та окремі виконавці до підготовки та проведення загальноміських заходів. Видатки на фінансування поїздок та участі у конкурсах та фестивалях різного рівня у динаміці склали:2009 р. – 51 ,8 тис. грн., 2010 р. – 49,6 тис. грн., у 2011 р. – 52,0 тис. грн., у 2012 р. – 55,6 тис. грн. У 2012 році у конкурсах та фестивалях взяло участь понад 2000 обдарованих дітей, перемог отримало понад 650 учнів.
З метою розвитку культури і мистецтва у місті Хмельницькому, матеріальної підтримки і заохочення до подальшої творчої діяльності провідних митців та викладачів шкіл естетичного виховання міста рішенням Хмельницької міської ради було затверджено Положення про персональні стипендії Хмельницької міської ради для провідних митців та викладачів шкіл естетичного виховання міста Хмельницького та з 2008 року 20 персональних стипендій для провідних митців та викладачів шкіл естетичного виховання міста Хмельницького у розмірі 50 % від мінімальної заробітної плати на місяць, що на сьогодні складає 573 грн. на місяць. Щомісячну виплату стипендій здійснює централізована бухгалтерія закладів культури міста при управлінні культури і туризму Хмельницької міської ради відповідно до рішення сесії Хмельницької міської ради.
ерсональні стипендії Хмельницької міської ради призначаються щорічно рішенням сесії Хмельницької міської ради для провідних митців та викладачів шкіл естетичного виховання міста Хмельницького, творча робота яких здобула широке визнання і служить збагаченню духовності народу, примноженню культурних цінностей, з метою їх матеріальної підтримки і заохочення до подальшої професійної діяльності.
20 стипендій призначаються терміном на один календарний рік на конкурсній основі в галузях музичного (вокального та інструментального), образотворчого, декоративно-прикладного, хореографічного та театрального мистецтва, а також викладачам, учні яких стали стипендіатами Хмельницької міської ради. При призначенні стипендій враховуються результати творчої роботи кандидатів за попередні 2 роки.
Приємно відмітити, що стипендіатами міської ради були такі видатні митці нашого міста як: Косарєва Ніна Сергіївна – майстер художньої обробки шкіри, заслужений майстер народної творчості України (2008 р.), Мазур Микола Іванович –народний художник України (2008 р.); Андрійчук Михайло Омелянович - Заслужений художник України (2010 р.), Цмур Ігор Іванович – директор-художній керівник Хмельницького академічного муніципального камерного хору (2009 р.); Ясіновська Марія Іванівна – Народна артистка України (2008 р.), Леонов Сергій Олексійович (2010 р.) та інші. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую