ye-logo.v1.2

«Ляпіс Трубєцкой» стартує із Хмельницького! (ФОТО)

Культура 4341

Цієї весни Хмельницькому випала нагода стати першим містом, із якого розпочнеться тур білоруського гурту «Ляпіс Трубєцкой» Україною.

2013-й рік «Ляпіси» проведуть під гаслом «Lyapis Crew». У лютому на офіційному YouTube-каналі гурту відбулася прем'єра кліпу «Lyapis Crew», яка стала початком однойменного туру. Програма «Lyapis Crew» потішить аудиторію «бойовими пострілами» з альбому «Рабкор» (2012) та багатьма іншими хітами гурту. 
Лідер та ідейний натхненник білоруського панк-рок гурту «Ляпіс Трубєцкой» Сергій Міхалок, у 2007 році, після декількох років творчої кризи, раптово осідлав Пегаса і вирвався із забуття з реанімованим гуртом. У період з 1999 по 2006 рік Міхалок борсався в російському шоу-бізі, перебиваючись корпоративами і старими хітами. У 2007 році, вийшовши з творчої кризи, він раптово кинув «зловживати промоушеном», визначив для себе цільову аудиторію і зайнявся пропагандою самовдосконалення. Після виходу бадьорого синглу «Капітал», Міхалок з’явився на публіці з уже оновленим гуртом, який сміливо та жваво несе у маси сатиру, клоунаду, навмисний пафос.
Широкому загалу «Ляпіс Трубєцкой» став відомим завдяки революційній пісні «Грай», яку світ почув у кінці 2010 року, напередодні президентських виборів у Білорусі. Пісня викликала ажіотаж та обурення з боку влади, і в 2011 році групу таки заборонили. У мережі Інтернет з'явилася інформація про «чорні списки». Влада все заперечувала, проте з неаргументованих причин деякі концерти в Білорусі були скасовані. Після невдачі з концертами в Мінську Міхалок сам поставив хрест на всіх майбутніх, щоб це не зробили за нього. Відтепер «Ляпіс Трубєцкой» в Білорусі не виступає. Однак і досі пісня «Білорусь freedom» з альбому «Маніфест» є гімном білоруської опозиційної спільноти та прихильників «Трубецького». Сергій Міхалок рясно користується революційними та пролетарськими гаслами, проте, не варто стрімголов записувати його до комуністів, адже в його образах помітне чітке співставлення революціонерів, борців за свободу та ворожих владних чинів, паплюження несвідомої маси.
Сергій Міхалок також відомий у літературних колах під псевдонімом Юзик Кілевич. Більшість віршів стали епіграфами до пісень і декламуються на концертах.
«У мене немає фізичного тіла, – каже про себе Сергій Міхалок. Я давно в астралі. Дзен. Мене не може задавити влада, бо я – парафін!».

Концерт відбуватиметься 26 березня у клубі «СВ».

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую