ye-logo.v1.2

З футбольного поля можуть викликати просто до операційного столу

Культура 1303

Збірна команда медиків Городоцької райлікарні – одна з кращих в районі

Ще зовсім недавно спортом серед медиків Городка мало хто займався серйозно. Хтось ходив час від часу у спортзал, інші ж обмежувалися ранковою зарядкою.  Та й добре обладнаного тренажерного залу у містечку не було. Все змінилося три роки тому. Саме тоді в райцентрі запрацював міський центр здоров’я населення  «Спорт для всіх», а через рік київський підприємець  Олександр Герега збудував для земляків найсучасніший спортивний комплекс, а біля міської гімназії обладнали сучасний спортивний майданчик. Тепер підтримувати себе у хорошій спортивній формі стало набагато простіше.

Протягом двох років – срібні призери
Справді,  серед восьми-десяти команд міста медики два роки поспіль виборюють друге місце.  І цього року вони поки що поступаються лише команді міської ради. Все вирішать змагання з шахів та баскетболу. Взагалі ж  перемоги доводиться здобувати у семи видах спорту. І змагання розтягуються на півроку. Початок покладає настільний теніс. Відбувається це ще у березні. Далі – волейбол, більярд, шахи, туризм, міні-футбол та баскетбол. Зазвичай, медики найкраще себе показують у волейболі, настільному тенісі та більярді. Результати усіх змагань сумуються, і перед новорічними святами оголошують переможця міської спартакіади. За три роки медики  стали досить «упакованими»: адміністрація лікарні купила спортивну форму, профспілка - волейбольну сітку, баскетбольні, волейбольні, футбольні м’ячі.
Організатором і натхненником команди медиків є лікар з ендоскопічної діагностики Юрій Слабіцький. Він з дитинства захоплювався футболом та настільним тенісом. Саме завдяки його запалу після важкого дня у лікарні, після кількагодинних прийомів хворих та важких операцій лікарі й медсестри не поспішають додому, а йдуть до спортзалу чи на стадіон. Спочатку дехто робив це неохоче – просто дивився, як розминаються колеги. Але, як виявилося, спорт – «хвороба заразна», і  тепер багато лікарів й медсестер із нетерпінням чекають тренування. «Це таке задоволення – що словами передати неможливо, - каже Юрій Анатолійович. – Й хоч тренування, зазвичай, розтягується на три-чотири години, і так – тричі на тиждень,  ніхто не скаржиться, навпаки, усі задоволені».  Та й головний лікар району Микола Дралюк досить активно підтримує спортсменів, сам грає у волейбол, теніс. А у перший рік навіть брав участь у змаганнях.
 Хоча гра чи тренування  медиків – справа непередбачувана. Буває, просто з футбольного поля чи спортзалу лікар в спортивному костюмі й кросівках біжить до хворого. І думки вже не про перемогу й голи, а про те, як допомогти людині, врятувати життя. Найчастіше так переривається тренування чи навіть змагання для травматолога Юрія Шиманського чи лікаря швидкої допомоги Миколи Посітка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую