ye-logo.v1.2

У Хмельницькому розписуватимуть писанки

Культура 2117
Фото: khmelnytsky.com

Вперше у Хмельницькому кожен охочий може долучитися до створення писанкового раю під відкритим небом

Напередодні Великодніх свят, 27 квітня, у сквері імені Т.Г.Шевченка управлінням культури і туризму міської ради вперше буде організовано виставку писанок та інших великодніх символів "Диво-писанка". Як інформує Хмельницька міська рада, мистецький захід проходитиме за участі закладів культури, підліткових клубів і центрів по роботі з дітьми та молоддю, загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, громадських організацій та православних християнських громад обласного центру. До участі в цій акції може долучитися й кожен охочий мешканець міста, передавши розписану писанку чи дерев’яну (пластикову) заготовку до управління культури і туризму, що знаходиться за адресою: вул. Проскурівська, 30.
У рамках виставки відбудуться конкурси на краще художнє оформлення виставкового стенду та великоднього кошика. Переможці отримають дипломи та цінні подарунки.
Впродовж квітня проводяться майстер-класи за участі викладачів образотворчого мистецтва початкових мистецьких навчальних закладів. А 22 квітня, за гарною традицією, в Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбулося свято "Подільська писанка", на якому всіх бажаючих ознайомили з технікою розпису та використанням подільських кольорів і символів в розписі писанок.
Організатори сподіваються, що виставка "Диво-писанка", яку буде розгорнуто в історичному центрі нашого міста, стане справжнім арт-об’єктом, гарним подарунком для хмельничан та гостей міста до Великодня і ще однією традицією у культурно-мистецькому житті Хмельницького.
Управління культури і туризму міської ради запрошує усіх охочих хмельничан, особливо дітей та молодь, долучитися до організації виставки. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую