ye-logo.v1.2

Музей Блаженного Папи Іоанна Павла ІІ їде у Хмельницький

Культура 2191
Фото: khmelnytsky.com

В рамках Днів європейської культури та спадщини в Україні - Ночі храмів 2013 у нашому покажуть виставка Мобільного музею Блаженного Папи Іоанна Павла ІІ.

Музей розпочав свою роботу у Львові. Хмельницький — друге місто, де 10 - 11 червня планується провести цю виставку. 10 червня о 15.00 на площі перед костелом Христа Царя Всесвіту (просп. Миру, 55) відбудеться її урочисте відкриття. У нашому місті музей працюватиме 10 - 11 червня і буде відкритий для відвідувачів з 10.00 до 21.00 години.
Музей Папи розміщений у 18-метровому автопоїзді заввишки 4 метри, його вага - 18 тонн. Виставка займає площу у 62 квадратних метри, - повідомляє Хмельницька міська рада.
Мобільний музей Іоанна Павла ІІ є новим проектом Центру Іоанна Павла ІІ «Не бійтеся!» в Кракові. Його мета – популяризація думок і навчання Святішого Отця.
Ця експозиція представляє особисті пам’ятки Святішого Отця, його маловідомі фотознімки та фільми про його життя. Особисті речі та пам’ятки, які можна оглянути в музеї, передали Краківський митрополит кардинал Станіслав Дзівіш, Архидієцезіальний Музей Кардинала Кароля Войтили в Кракові та Архів Митрополичої курії в Кракові. В експозиції, зокрема, є бревіарій, яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, розарій, на якому він молився, його взуття, лижі, нагрудний хрест, сутана, головний убір Папи, а також годинник з особистої резиденції в Кастель Ґандольфо.

В програмі перебування у Хмельницькому:
10 червня
-15.00 - Офіційне відкриття мобільного музею на площі перед костелом Христа Царя Всесвіту;
- 19.00 — Свята служба в інтенції канонізації блаженного Іоанна Павла ІІ;
- 20.00 — Концерт Хмельницького академічного муніципального камерного хору на честь блаженного Іоанна Павла ІІ;
11 червня, площа перед костелом Христа Царя:
- 10.00 - 19.00 - Мобільний музей Іоанна Павла ІІ
- 19.00 - Свята служба в інтенції осіб похилого віку, хворих та терплячих. Прийняття Таїнства соборування, поклоніння та вшанування реліквій блаженного Іоанна Павла ІІ
20.00 — 21.00 - Мобільний музей Іоанна Павла ІІ.
Всі охочі мають нагоду відвідати пересувний музей безкоштовно.
Далі мобільний музей Іоанна Павла ІІ поїде до інших українських міст: Вінниці, Бердичева, Житомира та Києва.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую