ye-logo.v1.2

Рівнинчанин з хмельницьким “корінням” представив живопис та скульптуру

Культура 3330
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

До дитячої школи образотворчого та декоративного мистецтва, де експонуються роботи Миколи Сівака, завітали поціновувачі мистецтва, колеги, друзі та родичі художника.

 Привітати автора прийшли навіть однокласники, з якими він не бачився понад 40 років. Таким чином відкриття виставки перетворилося та родинне свято.
До Хмельницького Микола Сівак привіз 46 живописних полотен, переважно пейзажі та кілька натюрмортів, а також 20 скульптур, виконаних у бронзі та кераміці. Роботи створені за останні три-сім років.
“Одного разу зовсім випадково я виставив одночасно і картини, і скульптуру, і побачив, що вони дуже гарно доповнюють одні одних, гармоніюють у просторі”, - розповів про концепцію виставки пан Микола.
Микола Сівак народився у Хмельницькому у 1953 році. Закінчив Вижницьке училище прикладного мистецтва на Буковині та Львівську академію мистецтв. З 1995 році – член Національної спілки художників України. Мешкає у Рівному.
“У 1968 році Микола став одним із 12 учнів першого набору до Хмельницької дитячої художньої школи, під яку тоді виділили один невеличкий клас у музичній школі, — розповідає народний художник України Микола Мазур, викладач Миколи Сівака. — Хлопець тоді жив у Гречанах, ходив у чоботах по болоту, працював на городі. Ще в ті часи у нього була закладена любов до природи, яка зараз проявляється у його пейзажах”.
Переглянути твори Миколи Сівака можна у виставковій залі дитячої школи образотворчого та декоративного мистецтва за адресою: вулиця Проскурівська, 67.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую