ye-logo.v1.2

Одесит Олег Куцький презентував хмельничанам другу персональну фотовиставку

Культура 2436
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Виставка “Дим пам’яті” демонструє життя, яким воно було у радянські часи.

Голова Одеської обласної організації Національної спілки фотохудожників України, знаний майстер своєї справи Олег Куцький — частий гість у нашому місті.
Він брав участь у колективній виставці “Одеський форшмак” та привозив персональну “Абстрактну реальність”.
Цього разу він презентував виставку соціального спрямування “Дим пам’яті”. Це чорно-білі репортажні знімки, зроблені у 1970-1991 роках, які ілюструють суворі радянські будні: вуличні музики та жебраки, згорблені ветерани, будівельні загони на Півночі, звалища сміття, над яким майорить червоний прапор...
До того ж фотографії оформлені в оригінальні паспарту із радянських газет. Кожна така рамка не лише оздоблює світлину, а й несе смислове навантаження. Наприклад, навколо роботи “Лампочки Ілліча” (пам’ятник Леніну з німбом із вуличних ліхтарів) газетні заголовки “Масштабы личности”, “Упоение властью”, “Солдат партии”.
“Не можна побудувати будинок із піску, він розсиплеться, а державу — на брехні, вона розвалиться. Ці фотографії показують протиріччя між лозунгами та реальним життям у Радянському Союзі, а ще є нагадуванням і застереженням усім нам, що не можна повторювати помилки минулого”, — розповів пан Олег.
Фотовиставку “Дим пам’яті” можна переглянути у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вулиця Проскурівська, 56, протягом місяця.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую