ye-logo.v1.2

Анатолій Мельник привіз у Хмельницький “Персоналії та колір”

Культура 7470
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Народний художник України презентував масштабну виставку. Це друга персональна виставка митця у нашому місті.

Експозицію розгорнуто у чотирьох залах, тут можна побачити роботи останніх десяти років, виконані у різних жанрах. Це символічні пейзажі Карпатських гір та старовинного Кам’янця-Подільського, великоформатні квіткові композиції, портрети батьків художника та відомих сучасників, зокрема Івана Драча, Богдана Ступки, Леоніда Бесараба, Дмитра Павличка та інших.
Анатолій Мельник полюбляє працювати серіями, і на виставці представлено декілька з них. Особливе місце посідає новий цикл “Мамайчуки” - це великоформатні роботи, виконані дещо графічно та у сатиричній манері, вони є карикатурою на суспільство, викривають його хиби та недоліки.
Анатолій Мельник відомий не лише як митець, а й як управлінець у сфері мистецтва. Він стояв у витоків Хмельницького художнього музею і був його першим директором протягом десяти років (1987-1997 роки). А у 2000-2012 роках пан Анатолій очолював Національний художній музей України.
“Коли ми починали створювати музей, тут нічого не було. А зараз у Хмельницькому чи не найкраща колекція того періоду (90-х років)”, - зазначив Анатолій Мельник. Він пообіцяв переконувати місцеву владу і надалі підтримувати художній музей, адже, на його думку, мистецтво — це не менш важлива індустрія, ніж економіка чи фінанси.
Привітати митця з відкриттям виставки прийшло чимало хмельничан та представників влади, а також приїхали колеги із Києва, Львова, Тернополя та інших міст.
“Дякую подільській землі, що породила таку творчу особистість. Він ще у 80-х бачив те, що ми переживаємо зараз”, - сказав народний художник України ,професор Львівської національної академії мистецтв Любомир Медвідь, підкресливши, що Анатолій Мельник зробив багато не лише у мистецтві, а й для мистецтва.
У подарунок бібліотекам області пан Анатолій привіз чималу колекцію мистецьких видань.
Виставка експонуватиметься до 20 жовтня у Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою: вулиця Проскурівська, 47.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую