ye-logo.v1.2

Інопланетний монстр

Культура 1494

Чутки про звірства чупакабри на території України ( і Хмельниччини в тому числі) дуже перебільшені

Як би там не було, але звістки про дивні випадки продовжують надходити до редакції. А в деяких селах, для прикладу, Волочиського району, розмови про «вампіра», що штабелями складає знекровлених курчат, тема номер один.
Люди тим більше стривожені, що місцева влада усі ці розмови сприймає як маячню місцевих п’яничок або вигадки злодіїв. І пояснює напади на курники роботою диких собак або кішок. Нічого не можемо сказати про собак, але коти, тварини, як відомо, не дуже обтяжені інтелектом, аж ніяк не можуть напитися кролячої крові, після чого повикладати свої жертви рядочком.
А люди розповідають, що вночі якесь невідоме створіння «чистить» двори, стверджують, що бачили тварюку, схожу на кенгуру, в лусці, зростом із середнього чоловіка, з головою як у козла, з хвостом ящірки. Дехто навіть бачив на голові чудернацької істоти роги… І оця тварюка, за словами очевидців, роздирає залiзнi клітки і витягує кролів. Дивно, але на подвір’ях, куди навідався кролячий убивця, пси після того по кілька днів не виходили зі своїх будок.
Є й такі, хто вважає, що чупакабра приходить лише у двори, звідки вигнали «господаря», тобто, домового. Бо в тих домах, де все добре, істота не пройде, бо «хазяїн» не впустить. А ще існує версія, що таємний гість зустрічається лише тим, хто має якийсь грішок на душі.
А от майже всі, до кого ми звернулися з проханням пояснити появу незвичайної істоти, ні в які дива та інопланетян не вірять.  
У церкві Андрія Первозванного, що в Хмельницькому, нам сказали, що то все вигадки і ніякої дивовижної тварини немає. Швидше за все, що у дровітні розмножується якась тваринка, щось на зразок ласиці. Тієї ж думки притримуються і священики костелів, запевняючи, що чупакабра – це вигадки, і нічого надприродного в наших селах вночі не відбувається.
«Треба закусувати, – жартує головний мисливствознавець Хмельницької обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок Василь Кочупінда. – За останні 50 років не лише в області, а й на землі, не було відкрито жодного нового наземного виду. Хіба що на глибині океану кілька молюсків. Правда, можуть мутувати відомі види тварин. Але якби це було так, то нас би давно змусили відстріляти тварину, яка наносить шкоду.
Ми знаємо всіх лосів, зубрів, які живуть на території області, і якби з’явився  якийсь новий вид, ми б знали. Тому запевняю, що такого звіра у нас немає.
Швидше за все, ми маємо справу із здичавілими псами».
Схожої думки і пані Ольга, мешканка села Яромирка Городоцького району, вважаючи, що давити курей та кролів може ласиця. «В селах багато покинутих хат, – пояснює вона, от вони і розплодилися. – Не раз було таке, що квочка з курчатами в хліві, і вночі їх всіх щось подушить, вип’є кров і рядочком поскладає. Якщо тваринка більша, то і кролів може вбити і поскладати. Ласиці тоненькі, як миші, тому можуть пролізти у будь-яку шпаринку».
Народний цілитель Лариса Юрчик схильна вважати, що людей по селах лякає якась заморська тварина, яку привезли товстосуми в Україну. А коли настала криза, викинули на вулицю.
«Не виключено, що люди бачать якісь створіння, що ховаються від людського ока, – каже пані Лариса. – Тваринний світ нашої планети, зрозуміло, ще далеко не весь пізнаний. В російській пресі, для прикладу, не раз з’являлися повідомлення про казкову істоту, схожу на маленького дракончика: з трьома головами та  крилами, яка ховається в диких лісах. За словами очевидців, казкова істота зростом з людину, але, судячи з усього, воно ще маленьке, а коли виросте, то невідомо, яким буде. Тваринка ховається в кущах і, побачивши людину, починає шипіти і робить спроби злетіти. 
А згадайте, років 20 тому в «Известиях» була стаття, яка шокувала увесь Союз. Йшлося про те, що експедиція поїхала на Північний полюс добувати нафту. І коли запустили бурильну машину, через якийсь час із глибини землі  почувся страшний стогін. А коли витягли бур, з отвору вилетіла птиця, яка нагадувала літаючих істот мезозойської ери. Від усього побаченого і почутого у людей склалося враження, що вони добралися до пекла.       
А тепер, після запуску «колайдера» (пристрою, який дозволить дізнатися, з  чого складається матерія, Всесвіт і як утворився наш світ – прим.авт.) може бути ще й не таке.
Щодо чупакабри, то цю сутність бачать не всі, а лише ті, хто хоче бачити. Або ж має якісь гріхи. Той, хто нічого не боїться, її не побачить.
Часто таке дійсно трапляється в будинках, звідки пішов домовик. Адже, як відомо, він є хранителем дому. І щоб його задобрити, в ніч з неділі на понеділок треба покласти на стіл шматочок цукру і сказати: «Хазяїн-батюшка, прийми дім».
... Якщо в домі злагода, домовик буде жити в ньому і допомагати хазяям. Взагалі його ставлення до людей, які живуть у домі, можна побачити з поведінки кота. Якщо кіт спокійний – домовик задоволений, якщо ж тваринка з незрозумілих причин йде з дому, це значить, що домовий його кусає, щипає, а потім, виживши кота, йде з дому сам. Отоді на подвір’ї і можуть з’явитися усілякі чупакабри.
...Але чимало спеціалістів схильні до інопланетного походження чупакабри, вважаючи її біороботом. Те, що ми у світі одні, можуть думати лише відсталі люди. Наша колишня система вчила нас думати так: оце може бути, а це - ні. Тому, якщо ми бачимо щось дивне, це можуть бути і прибульці. Останнім часом над Хмельницьким почало часто з’являтися НЛО. І я теж  бачила його власними очима».


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую