ye-logo.v1.2

У Хмельницький завітала «Дитяча картинна галерея»

Культура 3015
автора
Фото: автора

Незвичний живописно-книжковий проект презентувало видавництво «Майстер-клас».

Картини сучасних українських художників у дитячому стилі, яскраві та наївні, веселі та загадкові, експонуються у Хмельницькому обласному художньому музеї. Однак це не традиційна живописна виставка, адже тут представлені ще й книжки. А кожен маленький відвідувач може ще й розмалювати копії картин на власний розсуд.
«Як правило, спочатку пишуться книжки, а потім до них замовляються ілюстрації, але часто вони, виконані на замовлення, позбавлені глибини та чуттєвості. В той же час багато художників пишуть у стилі, зрозумілому та цікавому для дітей, - розповідає арт-менеджер видавництва «Майстер-клас» Аліна Мехед. – Ми вирішили піти навпаки: спочатку підібрати картини для книг, а вже потім написати до них історії. Результат перевершив усі очікування: більшість художників забажали самі написати казки та вірші до власних картин».
Так виник проект «Дитяча картинна галерея», в рамках якого випущено вже 14 книжок. Ілюстровані великими яскравими картинами та цікавими оповідками, вони до вподоби дітям. Окремо до книжки, яка коштує 35 гривень, можна придбати за 10 гривень розмальовку із копіями цих же картин.

Проект "Дитяча картинна галерея"

«У дитини розвивається естетичний смак, вона має можливість доторкнутися до прекрасного та навчитися малювати, - каже пані Аліна. – А ще часто, захопившись спершу яскравими картинками, дитина поступово захоплюється і читанням».
Виставка триватиме до 30 листопада у Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою: вулиця Проскурівська, 47. Протягом місяця щосуботи та щонеділі маленькі відвідувачі можуть розмальовувати копії картин у музеї.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую