ye-logo.v1.2

Олег Демко намалював Поділля

Культура 1294

Шосту персональну виставку картин митець презентував на свято Покрови з нагоди свого 40-ліття

Збірка полотен «Роздуми на прогулянці», присвячених рідному Поділлю, стала ще однією помітною віхою у творчості художника. Серед них – вулички Кам’янця-Подільського зі старовинною архітектурою, сучасні й давно забуті будиночки Хмельницького, і просто неперевершена краса дівчини на ім’я Природа. Над створенням цієї збірки Олег Демко працював півтора року. За словами митця, він прагне створити затишну атмосферу такої собі «срібної тиші», легкого поетичного суму. «Я хочу подарувати глядачеві момент віддушини від брехні, момент роздумів над істиною, над плином часу. І просто момент тимчасового забуття, відриву від життєвої реальності», – так формулює він своє завдання. А тяжіння до старовинного Кам’янця пояснює тим, що своє дитинство провів у селі неподалік.  
 «Мабуть, кожен, хто відчуває осінь свого сорокаліття, потребує визначити справжнє, незмінне. Я ніби підбив підсумки на ліричній ноті максимального сприйняття всього, що існує, та вилучив з цієї маси воістину прекрасне та справжнє», - роздумує Олег Демко. Свої творчі задуми митець ніколи не розкриває, але, все ж, планує продовжити тему рідного краю.
Привітати митця з ювілеєм прийшло чимало його друзів та близьких. Було багато побажань та відгуків на адресу художника. Але він зазначив, що на Сході є традиція: в день свого народження дарувати свої побажання гостям, які завітали до нього. Тому і побажав хмельничанам, аби над їхніми домівками світили справжні зорі, а не вуличні ліхтарі, та щоб кожен у своєму житті вмів знаходити і помічати справжнє. 
Картини Олега Демка експонуватимуться у виставковій залі обласного художнього музею протягом місяця.



Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую