ye-logo.v1.2

Двоє хмельницьких літераторів отримали премії від російських колег

Культура 2785
автора
Марія Лисайчук - поетеса-лірик. Фото: автора

Відзначили Володимира Захар’єва та Марію Лисайчук.

Під час спільного засідання двох літературних організацій, міської спілки «Поділля» та обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», подільські письменники поділилися досягненнями за минулий рік та планами на наступний. А російський літератор Євген Скоблов вручив нашим землякам дві премії від Московської міської організації спілки письменників Росії.
Премію ім. А. Чехова отримав голова обласного осередку «Конгресу літераторів України», письменник, журналіст, краєзнавець та археолог Володимир Захар’єв. Премію ім. О. Грибоєдова вручили Марії Лисайчук, члену спілки «Поділля», авторці поетичних збірок російською та українською мовами та дитячих книжок. До речі, на її тексти написано чимало пісень та романсів.

Премія Чехова

Євген Скоблов вручає премію ім. А. Чехова Володимиру Захар'єву (справа).

Також у члени «Конгресу літераторів України» прийняли нового члена – казкарку Любов Цісельську, яка мешкає у селі Куманів Городоцького району.
«Мої казки створені на основі українського фольклору, який дуже гуманний і добрий, виховує у людей любов до природи, - розповідає пані Любов. – Я виросла на народних казках, писати теж почала з дитинства. Але через складні життєві обставини було не до творчості, тільки зараз, вийшовши на пенсію, присвячую їй багато часу».
У Любові Цісельської є багато готового матеріалу, однак через брак коштів надруковано лише три книжки.
«Вступ у конгрес дасть мені спілкування з людьми, які зможуть вказати на недоліки, підказати та направити», - каже казкарка.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую