ye-logo.v1.2

У Хмельницькому одночасно виступили 60 бандуристів (ВІДЕО)

Культура 3684

У такий спосіб завершився другий Всеукраїнський фестиваль бандурного мистецтва “Золоті струни”.

Музиканти виконали своєрідний гімн кобзарів — пісню Тараса Шевченка “Реве та стогне Дніпр широкий”.
“Такого масового виступу бандуристів у нашому місті ще не було. Взагалі ми планували встановити новий рекорд України, запросивши 300 виконавців. Однак через події у державі конкурс перенісся, і комісія не змогла завітати до нас, - розповідає заступник директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Анатолій Бєлєванцев. - Тому ми запросили 60 найкращих конкурсантів. Це була своєрідна спроба. Сподіваємося, що наступного разу ми втілимо задум у життя”.
Цьогоріч у фестивалі “Золоті струни” взяло участь понад сто музикантів різного віку та рівня підготовки: вихованці початкових мистецьких закладів, студенти музучилищ, консерваторій. Протягом трьох днів імените журі за участю заслужених артистів України, професорів музичних закладів Києва, Чернівців та Львова визначало найкращих виконавців. Бандуристи-вокалісти та бандуристи-інструменталісти змагалися у чотирьох вікових номінаціях, кращих визначали і серед ансамблів.
Гран-прі фестивалю отримала хмельничанка, студентка музичного училища ім. В. Заремби Марина Круть. У семирічному віці Марина почала займатися музикою, а в дев’ять — написала першу пісню. Зараз, навчаючись на третьому курсі музучилища, вона виступає як в численних музичних проектах, так і сольно, співаючи власні пісні під акомпанемент бандури.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую