ye-logo.v1.2

"Ніч кіно" у Хмельницькому отримала "друге дихання"

Культура 2501
автора
Фото: автора

В ніч з 20 на 21 червня в кінотеатрі імені Т.Г. Шевченка відбувся кінопоказ радянських та вітчизняних короткометражних фільмів.

Місто засинає, на полювання виходять любителі широких екранів! Добровільно не спати згодилось близько півсотні хмельничан. Таку кількість глядачів старий Чкальник останнім часом рідко приймає в себе навіть у вихідний день.
Представлені до нічного перегляду документальні фільми збірки «Щаблі демократії», створені національним центром ім. Довженка в унікальному культурно-історичному контексті «гласності», «перебудови» та перших років незалежності України. Стрічки передають емоції та сутність громадянських рухів, цензури та діалогу народ-влада України 1989-1992 років.


У ході дискусії між переглядами фільмів глядачі наводили паралелі між сучасними форматами протестів і побаченого на екрані, а також обговорювалась позиція влади до художників та їх місце в сучасному суспільстві. В перерві між показами звучали класичні музичні твори від хмельницького піаніста-віртуоза Віталія Самолюка.


Подібні ночі кіно – не новизна для Хмельницького і вже майже стали його візитною карткою у вузьких колах. Організатори – громадська ініціатива «Вуличний університет» на чолі з її активістом Денисом Панкратовим – вже мають досвід у проведенні подібних культурних заходів. Декілька років тому на базі моно-театру КУТ у місті успішно функціонував кінопроект «Нічний Кут». Зараз ця традиція, завдяки активістам спільно з соціально-культурним закладом «Сорока» та Костянтином Лебідем, зробила почин на відродження кіно-ночей на базі кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка, який теж чекає на своєрідне «відродження» у зв’язку з недавніми роздумами місцевої влади щодо рентабельності даного кінозалу.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую