ye-logo.v1.2

Мистецтво дивувати... мовчки (ФОТО)

Культура 4597
Фото: із архіву дуету "Пармезан"

Дует мімів "Пармезан" радує хмельничан незвичними номерами

Він — спокійний і розважливий, вона — енергійна і балакуча. А разом вони — дует мімів “Пармезан”. Різниця у темпераменті та характері йде лише на користь такій співпраці, вважають Анастасія Савчук та Гліб Савінов.
Гліб родом з Черкас, близько року працює актором Хмельницького театру ляльок. Він знайомий з пантомімою ще зі студентських років: під час навчання у Харківському Національному університеті мистецтв ім. І. Котляревського проходив відповідний предмет. А на другому курсі, взявши кілька додаткових уроків у старшокурсників та навчившись наносити грим, вирішив заробити копійчину.


“Я тоді був класичним французьким мімом у ресторані. Мені настільки сподобалося, так зачепило! Зрозумів, що пантоміма дуже підходить мені за психофізикою, і вирішив займатися серйозно, щоб досягти майстерності”, - розповідає Гліб, який уже п'ять років перевтілюється у міма.
Робота в театрі ляльок допомагає йому осягнути глибини мовчазного мистецтва, а пантоміма, в свою чергу, підказує, як керувати маріонеткою.
Познайомившись із хмельничанкою Анастасією Савчук, вони створили дует.


“Я давно мріяла займатися пантомімою, пробувала щось самотужки, але шукала партнера і знайшла його випадково. Зрозуміла, що Гліб — дуже творча людина і відрізняється від мене. Але це якраз плюс у роботі”, - розповідає дівчина.
Перевтілюючись у різноманітних героїв, вони виступають на Хмельницьких урочистостях, весіллях та корпоративах. Люди сміються і плачуть, захоплено дивляться збоку чи підігрують акторам. Та головне завдання пантоміми — не розсмішити чи довести до сліз, а гіперболізувати емоції, переглянути ставлення людини до самої себе.


“Пантоміма — це мистецтво, яким можна дивувати людей. Вона створює спілкування. Навіть з іноземцями, котрі не розуміють твоїх слів, у пантомімі ти знаходиш спільну мову, - пояснює Гліб. - Одного разу мені довелося виступати в Іспанії. Спочатку було трохи лячно, але дуже швидко навколо мене зібралася зграя дітей, і я чудово з ними порозумівся”.


На запитання “чи не складно довго мовчати?” Настя і Гліб хором відповідають: “Так це ж приємно! Тепер ми можемо зрозуміти одне одного не лише за допомогою жестів, а й поглядів. А після виступу можна вдосталь наговоритися”.
Для них пантоміма — це спосіб стати іншими та можливість поділитися енергією, що накопичилася всередині.
“Приємно відчувати віддачу: коли люди емоційно реагують, дякують, а ще хочуть побачити нас без гриму”, - кажуть митці.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую