ye-logo.v1.2

Хмельницьких театралів порадують класикою та сучасними постановками

Культура 2538

Театр Старицького готує оперу «Летюча миша» та п'єсу українського драматурга «Республіка на колесах».

Нагадаємо, що новий 84-й сезон в Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького розпочнеться із прем'єри «Житейське море» Івана Карпенка-Карого в постановці Олександра Сторожука. Головну роль, Івана Барильченка, зіграє заслужений артист України Ігор Сторожук. До речі, приурочена вистава до 50-річчя актора та 30-річчя його творчої діяльності. Прем'єра відбудеться 16 жовтня о 18.30.
Також у новому сезоні на театралів чекають дві роботи молодого режисера Дмитра Гусакова - «Метод Гремхольма» Жорді Галсерана та опера Штрауса «Летюча миша».
Новий художній керівник театру Анатолій Пундик планує поставити «Республіку на колесах» Якова Мамонтова та «Великодушний рогоносець» Фернана Кроммелінка.
«Республіка на колесах» - вистава про 1919 рік, але виявляється, що вона розповідає і про події в сучасній Україні. У ній будуть задіяні усі провідні актори, балет, оркестр. Художником-постановником буде художник лялькового театру, митець з оригінальним баченням Михайло Ніколаєв, - розповідає Анатолій Петрович. - Сподіваюся, що це буде зовсім новий театр».
Напередодні Нового року на хмельничан чекає велике новорічне дійство за режисурою студентки університету ім. І. Карпенка-Карого.

Читайте також про зміни у керівництві та роботі театру ім. М. Старицького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую