ye-logo.v1.2

У Городку буде сучасний музей

Культура 3339

У ньому будуть зали для великогабаритних та дрібних музейних експонатів, конференцій, майстер-класів і навіть кав’ярня.

Такий проект музею, який створять на базі уже існуючого, запропонував архітектор Микола Скиба, повідомляє "Наш Городок".

«Сучасний музей – це не просто місце зберігання старовинних речей, це ще й інститут безперервної самоосвіти. Це центр, який об’єднує людей різних вікових категорій та професій. Тут людина має працювати над своєю свідомістю. Відтак, музей має бути порталом між минулим, сучасним і майбутнім – зазначив на представленні проекту його автор, генеральний директор Агенції культурних стратегій Микола Скиба.
Музей, за задумом проектанта, буде трирівневим. Перший поверх оздоблять великими вітринами. У холі будуть розташовані габаритні пам’ятки техніки. Завдяки вікнам ці експонати, зокрема трактор «Універсал», зможуть побачити всі перехожі.


За словами Миколи Скиби, музей має бути привабливим, тому інфраструктура гостинності розпочинатиметься з цокольного поверху. Тут буде квиткова каса, книгарня, кав’ярня, сувенірна крамниця. Другий рівень – виставка експозицій. А на третьому поверсі буде розташована універсальна багатофункціональна зала з відкритими мистецькими фондами музею. У цьому приміщенні також відбуватимуться творчі, освітні та інші заходи, в тому числі змінні виставки, майстер-класи, конференції. Для відвідувачів центру також передбачено гардероб, санітарні кімнати та ліфт для людей з обмеженими фізичними можливостями.


Ззовні ж будівля матиме оригінальний і виразний фасад. Його прикрашатиме масштабний логотип у формі спіралі. Форма логотипа асоціюється із морською мушлею. Саме так тому, що раніше наш край був Сарматським морем.
Проект реконструкції музею втілять завдяки уродженцю Городка, вченому та засновнику компанії «Юрія-Фарм» Миколі Гуменюку.
Саме за його кошт кілька років тому в Городку встановили й погруддя Сергія Виноградського, останнього власника міста.
«Коли відкривали погруддя Виноградського, я в розмові з Миколою Івановичем, попросила допомогти встановити в музеї кілька додаткових стелажів для еспонатів. Все оглянувши він врішив, що стелажі тут не допоможуть і вирішив оновити музей повністю», – розповідає директор Городоцького музею Світлана Олійник.
Реалізацію проекту планують розпочати навесні 2015 року.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую