ye-logo.v1.2

Нагороди для гравців «Динамо» та завдання на новий сезон

Культура 1513
Фото: Муля

Керівництво Хмельницького футбольного клубу підбило підсумки виступів команди в чемпіонаті

Хмельницьке «Динамо» в чемпіонаті України з футболу 2008/2009 років у другій лізі групи «А» фінішувало на восьмій сходинці. Безумовно, цей результат не задовольнив, мабуть, нікого. Але ж сезон видався особливим. У ньому, фактично, зіграли дві різні команди – спочатку «Поділля», а потім вже «Динамо». «Поділля» провалило чемпіонат, «Динамо» дещо покращило становище. Ну, а завершенням цього сезону стала зустріч керівництва динамівців з футболістами, на якій підбили підсумки та поставили завдання на новий сезон.

З п’ятнадцятого на восьме
Липень 2008 року. У Хмельницькому міськвиконкомі нагородили бронзових призерів чемпіонату України 2007/2008 років – «Поділля». Тоді ж і озвучили нове завдання для команди. «Наша мета – команда має грати в першій лізі. Буде грати перше коло в цьому чемпіонаті, і ми побачимо, як вона буде виглядати, і яка команда вже сьогодні по фінансах претендуватиме на першу лігу», – заявив секретар Хмельницької міської ради. Через місяць із вуст міського голови Сергія Мельника прозвучало інше: «Наша мета – популяризація футболу та залучення дітей. І перспектива – щоб хмельницькі діти мали можливість грати колись у цій команді». Ну, а 26 листопада 2008 року «Поділля», як виявилося, зіграло свій останній матч у нинішній історії, після якого команда пішла на зимову перерву, посідаючи 15 місце з 19 очками! Це був ганебний результат.
Вже в цьому році пішло переформатування клубу. До «головного болю» міської влади доєдналося обласне фізкультурно-спортивне товариство «Динамо». І команду перейменували. Тоді ж з’явилося й нове завдання для команди – 5-6 місце. Його виконати було майже нереально, але футболісти, на чолі з головним тренером Володимиром Ревою, ледь не досягнули. Команда «Динамо» провела лише дев’ять матчів, в яких набрала 16 очок. Ще дев’ять балів додалися завдяки технічним перемогам. Якщо скласти весняну турнірну таблицю, то «Динамо» посіло 4 сходинку! Отже, провальним сезон не назвеш, ос-кільки динамівці зіграли в ньому менше половини матчів. А тому підсумкове восьме місце в чемпіонаті можна назвати непоганим результатом для хмельничан. Це, власне, відзначив і директор клубу Валерій Крохан. А начальник обласного управління Міністерства внутрішніх справ України Володимир Гаврилюк, який є почесним президентом «Динамо», зауважив: «Якби «Динамо» розпочинало чемпіонат з першого кола, замість «Поділля», то переконаний, що результат був би набагато кращим».

Нагороди від міліції
Наказом управління Міністерства внутрішніх справ України в Хмельницькій області, який підписав Володимир Гаврилюк, «Знаком пошани ІІ ступеню» нагородили голкіпера Василя Козіброду, нападника Сергія Дітковського (забив 4 голи), півзахисника Ігоря Шоліна та капітана команди – захисника Віталія Балицького. Почесні грамоти дісталися й ще двом форвардам – Андрію Слободяну (1 гол) та Олексію Колесникову. До речі, останній став кращим бомбардиром хмельницького «Динамо», засмутивши суперників сім разів. А взагалі під час зустрічі керівники хмельницької команди сказали чимало теплих слів на адресу футболістів, а Володимир Іванович висловив сподівання, що гравці будуть прогресувати та демонструвати якісніший та результативніший футбол.

Без головного тренера Володимира Реви…
пройшла ця зустріч. Це й не дивно, адже Володимир Сергійович ще до останнього матчу команди з рівненським «Вересом» написав заяву про звільнення. Чому? «Я вдячний Володимиру Реві за те, що працював у нас головним тренером, - почав пояснювати Володимир Гаврилюк. – На початку нашої співпраці ми спілкувалися, і Володимир Сергійович казав, що виведе футбольний клуб на 5-7 місце. Йому це не вдалося. І, мабуть, відчуваючи відповідальність за це, після матчу в Броварах, у нас відбулася розмова. Відверта. Після неї Володимир Рева написав заяву і пішов. Але команда залишилася, і завдання я буду ставити тепер перед новим тренерським штабом».

У першу лігу!
Таке завдання оприлюднив головний міліціонер області. «Це, безумовно, складно, – каже Володимир Іванович. – Я розумію, що для цього потрібно мати великий фінансовий ресурс та хороших футболістів. Тому сьогодні я ставлю завдання тренерському штабу, щоб на зборах у Севастополі, Віктор Муравський – новий головний тренер, відібрав та вніс пропозиції, щодо основного складу, який гратиме за «Динамо». Я зі своїми колегами та міським головою Хмельницького Сергієм Мельником буду думати, як зробити все необхідне, щоб наша команда вийшла в першу лігу. Це наше основне завдання».
Отож виконувати поставлене завдання доведеться команді, яку очолив Віктор Муравський. Віктор Ілліч для хмельницького клубу людина не нова. Він тривалий час грав за «Поділля», був головним тренером команди у 2000-2002 роках. Команда під його керівництвом у другій лізі посідала 6 та 3 місця. Ще з 90-х років Віктор Муравський працює тренером у Хмельницькому, а тому його по праву називають «своїм». «Тільки рішучості не вистачає, – про Муравського каже генерал-майор міліції. – Але я думаю, що ми піддамо!»





Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую