ye-logo.v1.2

«Динамо» стартувало нічиєю

Культура 1338

Розпочався чемпіонат України з футболу в другій лізі групі «А». Свій перший матч хмельницьке «Динамо» проводило в рідних стінах проти МФК «Миколаїв», перед яким стоїть завдання вийти до першої ліги. Власне, перед хмельничанами теж поставлене завдання підвищитися в класі. Однак цей матч мав показати – наскільки реально його виконати.
Хто що не говорив би, а дорожньо-транспортна пригода, в яку «Динамо» потрапило 18 липня, все-таки наклала свій відбиток як на гру, так і на сам результат. Футболісти й досі не оговталися від шоку! А Якубовський з Шоліним, які  досі перебувають в лікарні, на передсезонних зборах награвалися як гравці «основи». Так само, як і Лемішевський, який проходить курс лікування в Хмельницькому (в його оці залишилися ще осколки скла, а на передпліччі – декілька десятків швів). Не зміг вийти на матч ще один футболіст основного складу – Сергій Рева, який зазнав ушкодження. А тому показати яскраву гру без чотирьох основних гравців було майже нереально. Ще один фактор, який зіграв із хмельничанами злий жарт – недостатня ігрова практика. Свій останній товариський матч «Динамо» зіграло аж 11 липня, тоді як МФК «Миколаїв» 18 липня вдало стартував у Кубку України, перемігши мелітопольський «Олком» з рахунком 3:0. А тому й не дивно, що гості знаходилися в кращому функціональному та моральному стані.
І все-таки життя триває, а тому потрібно віддати належне всім футболістам «Динамо», які вийшли на матч та показали бійцівські якості та командний дух. Хмельничани просто билися за кожен м’яч, хоча ініціативою володіли футболісти МФК «Миколаїв». Гості були швидшими, спритнішими, але не результативними. Безліч ударів по воротах Василя Козіброди, як правило, влучали «в молоко». А інколи й голкіпер «Динамо» рятував свою команду. Господарі ж в своїх атаках виглядали беззубими. Нічого не виходило й в центрі поля. Не вистачало досвідчених футболістів, які могли б налагодити гру та зменшити кількість браку при передачах. Разом із тим шанси на перемогу були. Вже у доданий арбітром час Олексій Муравський, син головного тренера, міг стати справжнім героєм матчу. Однак звання героя дісталося іншому футболісту – захиснику гостей Денису Войцеховському. Олексій вистрибнув на «побачення» із голкіпером МФК «Миколаєв», пробив, і м’яч від стража воріт полетів у «дев’ятку». Саме звідти його головою на кутовий переправив Войцеховський.
Після гри чимало глядачів були невдоволені грою «Динамо». Щоправда, дехто поставився із розумінням і віддячив команді за «бій» оплесками. А головний тренер хмельницького клубу Віктор Муравський назвав нічию 0:0 прийнятним результатом. «Ми свідомо грали від захисту, але не так, як того хотілося, спрацювала середня лінія та в атаці не могли зачепитися за м’яч, – додав Віктор Ілліч. – Фізично хлопці готові, а ось морально…».
Наступний матч хмельничани проведуть на Одещині. Восьмого серпня в Іллічівську «Динамо» гратиме проти «Бастіона». До речі, на виїзний поєдинок команда планує поїхати потягом.





Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую