ye-logo.v1.2

Хмельничани слухали Коран, їли східні солодощі та знайомилися із досягненнями мусульман у науці

Культура 2723

У Хмельницькому відбувся День ісламської культури.

Мусульманська община Хмельницького на чолі із імамом Абдуль Карімом вирішила познайомити мешканців міста із власною культурою. Відвідувачі Дня ісламської культури, що проходив у Хмельницькому центрі культури і мистецтв, побачили виставку жіночого та чоловічого одягу та головних уборів, примірники священної книги Корану, завдяки інформаційним стендам дізналися про досягнення мусульман в медицині, науці, архітектурі тощо.
«Хочемо познайомити хмельничан із нашою культурою і традиціями, вірою. Хочемо показати, що іслам — релігія миру і добра, що ми з повагою ставимося до інших народів і вірувань. І закликаємо до толерантності інших, - каже шейх Хмельницької області імам Абдуль Карім. - Сподіваємося, що такі заходи відбуватимуться систематично, й інші національні меншини Хмельницького також будуть презентувати власну культуру».


Під час концерту Київського ансамблю «Салям» співав релігійні пісні, а маленькі хмельничани, які сповідують іслам, читали вірші. Глядачі також переглянули фільм про пророка Мухаммада, а на останок скуштували традиційні ісламські солодощі.


До речі, Хмельницький став першим українським містом, де відбувся подібний захід.
«Цей захід унікальний, вперше відбувається в Україні, завдяки тому, що представник духовного правління мусульман у Хмельницькому — дуже активний, - розповідає представник духовного правління мусульман України Хасан Ахатов. - Сподіваюся, що ідея буде поширюватися і в інших містах».
За словами Абдуль Каріма, після анексії Криму мусульманська община Хмельниччини значно зросла і нараховує близько п'яти-шести тисяч людей.


У планах мусульманської общини — влаштувати виставку жіночих прикрас.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую