ye-logo.v1.2

Євген Нікітін: «У Хмельницькому була дружна команда»

Культура 1381

Екс-динамівець може перейти до клубу вищої ліги чемпіонату Польщі

За ті півроку, які вихованець дніпропетровської школи футболу провів у хмельницькому «Динамо», він встиг стати одним із улюбленців вболівальників. Хоча це й не дивно, адже в першому ж матчі на стадіоні «Поділля» він став автором єдиного гола у ворота тернопільської «Ниви». Всього ж у десяти поєдинках у складі «Динамо» Євген Нікітін тричі засмучував голкіперів суперника та віддав одну гольову передачу. Безумовно, показники не дуже вражають, але його швидкість та техніка підкорили не одне вболівальницьке серце. І влітку цього року чимало прихильників хмельницького клубу були розчаровані, що Нікітін залишив «Динамо». Що ж було, чим живе Євген, і що на нього очікує в майбутньому? Про це у матеріалі «Є! Теленавігатора».

 

50 тисяч доларів за перехід

Саме стільки запросив білоруський «Дніпро», за який Євген виступав з 16 років, за перехід українського форварду до молдовського «Тирасполя». Це було ще до Хмельницького… «Тоді я був дуже шокований, - згадує Нікітін. – Адже президент могилівського клубу казав, що мій трансфер коштує чотири тисячі доларів. А коли він назвав президенту «Тирасполя» суму у півсотні тисяч «зелених», і молдовани були змушені відмовитися від придбання, мені здавалося, що футбол для мене завершився. Повернувся до Білорусії, а згодом ФК «Тирасполь» взяв мене в оренду. Ще пізніше я вже, як вільний агент, дістався клубу безкоштовно. Там я і познайомився з Володимиром Ревою». Саме завдяки Володимиру Сергійовичу, який в березні цього року очолив хмельницьке «Динамо», Євген і з’явився у подільському клубі. Навесні цього року Нікітін почав активні пошуки нової команди в Україні. Побував на зборах у криворізькому «Кривбасі» та ПФК «Севастополь». Мав їхати до чернігівської «Десни», але у Дніпропетровську, рідному своєму місті, зустрів Володимира Реву. «Сергійович мені сказав, що має очолити хмельницьке «Динамо», - каже Євген. – Запропонував поїхати до Хмельницького. Що, власне, я і зробив».
 

Підкуп

Дружність футболістів – саме це «підкупило» 21-річного форварда в «Динамо». Він навіть після того, як пішов з команди, з багатьма футболістами спілкується. «Вважаю, що в цьому є заслуга головного тренера Володимира Реви, - пояснює Євген Нікітін. – У нас і в Тирасполі був дружний колектив. А як зараз, не знаю. Але, судячи з результату «Динамо», який команда здобула в першій частині чемпіонату, мабуть, мікроклімат у клубі залишився на належному рівні. Я ж постійно стежу за тим, як грає «Динамо». Тим паче, коли йшов із команди, ні з ким не сварився. Думаю, в будь-який момент, якщо в мене виникнуть проблеми, я зможу повернутися у будь-яку команду, за яку виступав».

А пішов із «Динамо» Євген Нікітін влітку цього року. Несподівано навіть для себе. «Я, не дивлячись на те, що Володимир Рева вже не був головним тренером «Динамо», був згоден продовжувати контракт із хмельничанами, - каже екс-динамівець. – Їхав на збори до Севастополя разом із «Динамо»… І несподівано зателефонував мій агент, який запропонував переїхати до Польщі. Це ж все-таки Європа! Тому мав спробувати свої сили на Заході». Так Євген опинився на оглядинах команди польської другої ліги.
 

Перспектива є!

У польському чемпіонаті існує сім ліг! Екстра-ліга, перша, друга та третя – складені виключно з професійних футболістів, решта – з аматорів.  У першому ж товариському матчі Нікітін, провівши на полі на «Лех» з Рипіна лише півматчу, забив п’ять голів! А його команда перемогла з рахунком 5:1. Тому керівництво клубу, не вагаючись, запропонувало українцеві контракт. До того ж, Євген став одним із найвисоко-оплачуваніших футболістів своєї команди. У першій частині чемпіонату Нікітін зіграв у 13 поєдинках (два пропустив через травму), в яких забив 5 голів, віддав 4 гольові передачі та заробив два пенальті. А його команда посідає третє місце. Щоправда, екс-динамівець у новому клубі грав на різних позиціях – від флангового півзахисника до атакуючого хавбека. Нині ж має шанси потрапити до Екстра-ліги чемпіонату Польщі. Ним цікавиться «Полонія» з Битома, яка посідає шосте місце. «Якщо підійду «Полонії», то це буде здорово, - вважає Нікітін. – Адже це команда вищої ліги! Тоді вже намагатимусь своєю грою здобувати нові вершини. Я, як кожен футболіст, хочу прогресувати».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую