ye-logo.v1.2

Назавжди в серцях футбольної громади

Культура 1545

«Динамівець» Iгор Шолін помер, так і не прийшовши до тями…

Завтра, 25 грудня, мине дев’ять днів, відколи відправився відпочивати на небо футболіст хмельницької команди 24-річний Ігор Шолін. Його серце зупинилося 16 грудня в Хмельницькій обласній лікарні, в якій він знаходився майже п’ять місяців, після того, як клубний автобус потрапив в аварію у Волочиському районі. Він спочив у рідному Ніжині Чернігівської області,  де робив свої перші футбольні кроки.

ПРОЩАВАЙ!

Синя футболка «Динамо» з номером 13, футбольний м’яч, вінок з шаликом «Поділля – наша команда, «Поділля» - наш край» - все це разом із Ігорем Шоліним 17 грудня, після прощання футбольної громади з 24-річним півзахисником  на стадіоні «Поділля», вирушило до Ніжина. Туди ж поїхали майже всі футболісти та тренер-ський штаб команди, щоб вже наступного дня попрощатися назавжди з Ігорем… Він, безумовно, залишиться в серцях багатьох. Покласти квіти та вінки на стадіоні «Поділля» прийшло чимало хмельничан. З’їхалися й футболісти з інших міст. На жаль, як багато хто з них зазначав, ми цінуємо людей лише тоді, коли їх втрачаємо. А й справді. Ігор Шолін, який ще не встиг стати зіркою українського футболу, в один момент став відомим в Україні. Спочатку 18 липня, коли «Динамо» потрапило в аварію, а потім… 16 грудня у день смерті. Як тільки на неофіційному сайті клубу з’явилася інформація про смерть Шоліна, вона одразу ж поширилася багатьма рейтинговими Інтернет-виданнями. І почали надходити слова співчуття від керівників та вболівальників  тернопільської «Ниви», вінницької «Ниви», молдавського «Ністру», Професійної футбольної ліги тощо.

 

«ХОТІВ  ПОГРАТИ  У  «ВИШЦІ»

«Як і кожен футболіст, Ігор мріяв пограти у вищій лізі України, - каже гравець хмельницького «Динамо» Максим Горбієвський. – Ми ж з ним знайомі понад десять років. Разом вчилися в Києві в Республіканському училищі фізичної культури. Пограли у різних командах. Він був чудовою людиною, справжнім другом. І чомусь саме він пішов на той світ…» У смерть Ігоря Шоліна не можуть повірити й інші одноклубники. Хоча чимало з них зізнаються, що очікували на таку втрату, адже Ігор майже п’ять місяців перебував у комі. Разом із тим, смерть Шоліна все одно стала несподіванкою для всіх. «Не віриться, - каже капітан «Динамо» Віталій Балицький. – Я ж його пам’ятаю ще малим, коли грав за столичне ЦСКА, а він з Горбієвським м’ячі за воротами подавав. А потім ми з Ігорем в Броварах грали… згодом і за «Поділля», «Динамо»… Веселий хлопець був, одружуватися хотів».

Ігор Шолін вперше зіграв у Хмельницькому 29 серпня 2008 року. Тоді «Поділля» в рідних стінах поступилося «Княжій-2» з рахунком 0:1. Однак вже тоді багато хто з футбольних фахівців зазначав, що «Шоля» (так його називали в команді) виросте висококласним футболістом. А на підтвердження цих слів, Ігор у всіх своїх 23 матчах виходив в основному складі, і лише в семи іграх його замінювали.

 

ЖИТТЯ  ТРИВАЄ

Коли Ігоря проводжали зі стадіону «Поділля», плакали всі – і жінки, і юні вболівальники, і футболісти, і чиновники. Але сльозами Шоліна не повернеш – таке життя, і воно триває. Під час прощання багато хто зазначав, що потрібно лише пам’ятати Ігоря та працювати далі… Битися на футбольному полі, вболівати за рідну команду, підтримувати один одного. Нині ж вирішуватиметься питання, щоб №13, під яким виступав 24-річний Ігор Шолін, назавжди залишився у «Динамо» закріпленим за «Шолею». А пам’ять про Ігоря залишиться в серцях тих, хто його знав, хто за нього вболівав, хто вірив у те, що він таки житиме…

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую