ye-logo.v1.2

На Ізяславщині відкрито музей Георгія Кірпи

Культура 1590

Музей пам’яті колишнього міністра транспорту та зв’язку України, Героя України Георгія Миколайовича Кірпи відкрито нещодавно у селі Клубівка на Ізяславщині.

 За інформацією прес-служби Мінтрансу, він знаходиться у будинку, де пройшли дитячі та юнацькі роки Георгія Миколайовича. Експозиції, що  розміщені у двох кімнатах, складають особисті речі екс-міністра, фотографії, документи, залізнична форма.
Як наголосив генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло Костюк, ця подія – черговий вияв пошани Георгію Кірпі, який у непрості часи очолив залізничну галузь і зробив у ній чимало перетворень. Саме за часів Георгія Кірпи почали масово реконструюватися вокзали та станції, було розпочато запровадження денних поїздів.
Музей саме у Клубівці відкрили не випадково, оскільки Георгій Миколайович завжди дбав про рідне село. Зокрема, сприяв газифікації Клубівки, ремонту адміністративних будівель та доріг. За його ініціативою збудовано і відкрито у 2004 році лінійну лікарню села Клубівка Південно-Західної залізниці, де проходять лікування та реабілітацію працівники усіх залізниць України та діє спеціальне відділення для покращення здоров’я ветеранів галузі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую